
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενδιαφέρουσα και πλούσια σε εκπλήξεις ήταν η εκδήλωση για τον Ιωάννη Καποδίστρια και τον Αλέξανδρο Υψηλάντη που διοργανώθηκε το βράδυ της Κυριακής, 23ης Μαρτίου 2025 στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.
Το αφιέρωμα διοργανώθηκε από την επιτροπή πολιτιστικών της Επιτροπής Παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και εντάσσονταν στο γενικότερο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της ομογένειας για την 204η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.
Στην εκδήλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό η γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Ιφιγένεια Καναρά και πολυπληθής αντιπροσωπεία από το Ημερήσιο Σχολείο Αργύριος Φάντης της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.
Η εκδήλωση ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες της οργανωτικής επιτροπής αφ ενός μεν διότι το αφιέρωμα συνδυάζονταν με το μουσικό πρόγραμμα το οποίο επιμελήθηκαν ο Γρηγόρης Μανινάκης, ο Νικήτας Ταμπάκης, ο Γλαύκος Κοντεμενιώτης και ο Κώστας Ψαρός, αφ ετέρου δε διότι βραβεύτηκαν το Ημερήσιο Σχολείο «Αργύριος Φάντης» ένεκα της αναγνώρισής του από το Υπουργείο Παιδείας ως «Blue Ribbon School» και της βράβευσης της Δέσποινας Αβδούλου, μαθήτριας της 8ης Τάξης του Ημερησίου σχολείου Αγίου Δημητρίου Αστόριας.
Η Δέσποινα Αβδούλου κέρδισε τον διαγωνισμό έκθεσης που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από την Επιτροπή Παρελάσεως και εξέπληξε το ακροατήριο με την ανάγνωση της έκθεσής της.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο Δρ Πάνος Σταυριανίδης και ο Δρ. Ευάγγελος Αθανασόπουλος, πρόεδρος και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, αντίστοιχα, και αυτό αν μη τι άλλο αποτελεί ένα επί πλέον δείγμα της άψογης συνεργασίας της εν λόγω Ομοσπονδίας με την Επιτροπή Παρελάσεως.
Η ομιλία του Δρα Πάνου Σταυριανίδη ήταν στην ελληνική γλώσσα, ενώ η ομιλία του Δρ. Ευάγγελου Αθανασόπουλου στην αγγλική γλώσσα και λειτούργησαν συμπληρωματικά η μία της άλλης και παρείχαν την δυνατότητα στο ακροατήριο να κατανοήσει καλύτερα τους επτά τρόπους με τους οποίους η Ελληνική Επανάσταση του 1821 διαμόρφωσε τον κόσμο.
Οι ομιλίες παρείχαν την δυνατότητα στο ακροατήριο να συνειδητοποιήσει καλύτερα τις διαχρονικές και οικουμενικές αξίες των μηνύματα της Ελληνικής Επανάστασης.




Συγχαρητήρια για την πολύ όμορφη εκδήλωση! Είμαστε εκεί