ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελληνοαμερικανίδα αρχηγός της μειοψηφίας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στην πολιτειακή Βουλή του Κονέκτικατ κ. Θέμιδα  Κλαρίδης, συνάντησε τον Γκέγκορι Μπράιαν Μπάτλερ σε μια εποχή που και οι δυο εξερευνούσαν την δυνατότητα να θέσουν υποψηφιότητα για την θέση του Κυβερνήτη της πολιτείας.

Η Θέμιδα εκείνη την εποχή, έλαβε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που την έκανε να αναρωτηθεί για την σημασία του περιεχομένου του. Ενημέρωσε, όπως θυμάται, τον διευθυντή του πολιτικού της γραφείου και ζήτησε την γνώμη του ως προς το περιεχόμενο του μηνύματος.

Σκεφτόταν εκείνη, αλλά και ο αποστολέας του, να θέσουν υποψηφιότητα για την θέση του κυβερνήτη και ο αποστολέας την καλούσε σε δείπνο για να συζητήσουν και να συντονίσουν τις ενέργειες τους.

«Προσβλέπω να περάσουμε μια όμορφη και να βρεθούμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο». Η Θέμιδα αναρωτήθηκε; «Ποιος λέει και γράφει ένα τόσο παράξενο πράγμα χωρίς καν να γνωρίζει τον άλλο;»

Η Θέμις Κλαρίδης και ο Gregory Brian Butler. Φωτογραφία: New York Times / Christopher Capozziello

Ο αποστολέας, ο Γκρέγκορι  Μπράιαν Μπάτλερ δεν είχε στο νου του, να προσθέσει επίτηδες μια φράση σε πιο οικείο τόνο, απλά το έκανε θεωρώντας ότι είναι μια φράση από την καθομιλουμένη.

Κι αν ανατρέξει κανείς στην ημερομηνία αποστολής του μηνύματος μπορεί και να θεωρήσει ότι αυτή ήταν η ένδειξη ότι κάτι διαφορετικό θα συμβεί στην αθώα εκείνη επαγγελματική συνάντηση.

Πριν λίγους μόλις μήνες ένας κοινός πολιτικός σύμβουλος πρότεινε στην κ. Κλαρίδη να συναντήσει τον κ. Μπάτλερ, που είχε την θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου και γενικού νομικού συμβούλου στην εταιρεία «Eversource Energy», με έδρα το Χαρτφορντ. Το ημερήσιο πρόγραμμα τους όμως, δεν βοήθησε και έτσι τελικά συναντήθηκαν τυχαία στο Νόργουιτς στην διάρκεια ενός ένα τυπικού πολιτικού  δείπνου.

Άρχισαν τότε να ομιλούν και η συζήτηση δεν είχε τέλος. Ο κ. Μπάτλερ είπε μετά, ότι όταν μίλησε με την Θέμιδα έχασε κάθε ενδιαφέρον για πολιτική κουβέντα με οποιονδήποτε άλλο στο ίδιο δείπνο.

Η Θέμιδα, από την πλευρά της παραδέχθηκε ότι υπήρχε κάτι εκεί, αλλά πολύ δύσκολα θα προσδιόριζες τι ήταν αυτό.

Χρονολογικά, το ηλεκτρονικό μήνυμα του κ. Μπάτλερ για λίγο πιο προσωπικό χρόνο, εστάλη μετά την πρώτη εκείνη συνάντηση κι αν και η κ. Κλαρίδη διάβασε μια διάθεση οικειότητας, εκείνος, ο κ. Μπάτλερ δεν είχε το νου του σε κάποιο μελλοντικό ρομάντζο. Είχε χάσει την σύζυγο του λίγους μήνες πριν. Περνούσα μια δύσκολη και σκοτεινή περίοδο, είπε στον ρεπόρτερ της εφημερίδας «Νιού Γιόρκ Ταιμς».

Κι όταν τελικά συναντήθηκαν για δείπνο, η ατζέντα ήταν τυπική, θα μιλούσαν για καθαρώς επαγγελματικά θέματα.

Όμως η εξέλιξη αυτής της συνάντησης δείχνει κάτι διαφορετικό. Όταν ήρθε το γλυκό, η ατμόσφαιρα θύμιζε περισσότερο ένα ρομαντικό ραντεβού.

Ο κ. Μπάτλερ αναχώρησε για ένα επαγγελματικό ταξίδι την επομένη και θα έλειπε για αρκετές ημέρες. Αλλά τόσο εκείνος όσο και η κ. Κλαρίδη δεν σταμάτησαν να ανταλλάσσουν μηνύματα μέσω των κινητών τους.

Έτσι όταν επέστρεψε από το ταξίδι αυτό, ο κ. Μπάτλερ ένοιωθε όπως θα ένοιωθε εάν στο μεταξύ είχαν ήδη βγει σε ραντεβού πολλές επιπλέον φορές.

Τελικά, κανείς από τους δύο δεν έτρεξε ως υποψήφιος για το αξίωμα του Κυβερνήτη, η σχέση τους όμως ωρίμασε και άντεξε στο χρόνο, με αποτέλεσμα ο κ. Μπάτλερ 62 ετών να κάνει την πρόταση γάμου τον περασμένο Ιανουάριο στην κ. Κλαρίδη, 55 ετών.

Ο θρησκευτικός γάμος έλαβε χώρα στις 20 Σεπτεμβρίου στον Ελληνορθόδοξο ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Οραντζ του Κονέκτικατ. Εκεί ο π. Πίτερ Ορφανάκος ευλόγησε το ζευγάρι που ξεκίνησε πλέον ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή τους.

Μια ζωή που φυσικά δύσκολα θα ακολουθούσε ένα κοινό πρόγραμμα, αφού είναι γνωστό ότι η ζωή ενός ατόμου που ασχολείται με την πολιτική δεν είναι και τόσο φυσιολογική. «Το πρόγραμμα σου δεν το φτιάχνεις εσυ», ανέφερε, η κ. Κλαρίδη.

Ο νέος συζυγός της σχολίασε ότι έχει γίνει ο προσωπικός οδηγός της συζύγου του, αλλά αναγνωρίζει τον ρόλο που έπαιξε η σχέση αυτή να ξεπεράσει την τραγωδία του θανάτου της πρώτης συζύγου. Δεν κατάλαβα, είπε, σε πόσο μεγάλο συναισθηματικό χάσμα βρέθηκα.

«Όταν συνάντησα την Θέμιδα ένοιωσα ότι ξαναείδα το φως του ήλιου στην ζωή μου. Ότι ο κόσμος είναι και πάλι όμορφος κι εγώ θα μπορούσα να βρω και πάλι το χαμένο χαμόγελο μου».

Έτσι, κατέληξε, «μπορώ να συμπεράνω ότι ήταν η Θέμιδα εκείνη που με έκανε να ξαναρχίσω από την αρχή… να ζω»

Πηγή: New York Times

-Advertisement / Διαφήμιση-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.