ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σείστηκε με όλη την σημασία της λέξεως το Κεφαλλονίτικο Σπίτι στην Αστόρια από τους λεβέντικους χορούς της νεότερης γενιάς του Συλλόγου Ποντιων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης, που προέβαλαν τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τους χορούς του Πόντου.
Ήταν η πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια που τα στελέχη και τα μέλη του Συλλόγου βρέθηκαν και πάλι μαζί και θύμισαν σε όλους τις παλιές καλές εποχές, όπου μιλούσε η ποντιακή ψυχή, ο νόστος και η αγάπη για τον Πόντο, τον οποίο οι περισσότεροι από τους συνδαιτυμόνες δεν είχαν την τύχη ποτέ τους να αγγίξουν και να φιλήσουν τα άγια χώματα στα οποία στις αρχές του περασμένου αιώνα διαπράχθηκε το ειδεχθές και αποτρόπαιο έγκλημα της Γενοκτονίας εις βάρους των Ελλήνων και των υπολοίπων χριστιανικών πληθυσμών.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε προκειμένου να εορτάσουν την 56η επέτειο της ιδρύσεως του Συλλόγου και παρέστησαν ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Κωνσταντίνος Τσιλφίδης, πλαισιωμένος με μια ομάδα πρώην προέδρων και στελεχών του Συλλόγου Ποντίων «Πόντος» του Κονέκτικατ, μεταξύ των οποίων του Γιώργου Τσιλφίδη και του Παναγιώτη Ιωσηφίδη.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Ανδρονικίδης και τα άλλα στελέχη κατάφεραν να εκπλήξουν τους συνδαιτυμόνες με την απόφασή τους να προβούν σε μια τιμή έκπληξη και να τιμήσουν, τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, έναν ακάματο εργάτη του Συλλόγου και αγωνιστή για την διεθνοποίηση και αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Τόσο ο κ. Ανδρονικίδης, όσο και ο κ. Τσιλφίδης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση του κόσμου και μάλιστα ευχήθηκαν όπως η εν λόγω εκδήλωση σηματοδοτήσει την επιστροφή στην κανονικότητα.
«Είμαστε 56 χρονών Σύλλογος και εμπλουτίσαμε την ομογένεια της Νέας Υόρκης. Πριν από τον δικό μας Σύλλογο, αυτά τα πράγματα δεν υπήρχαν. Η ομογένεια δεν ήξερε ποιοι είναι οι Πόντιοι, τώρα έμαθαν όλοι, μας θαυμάζουν, μας βοηθάνε και ξέρουν ότι έχουμε έναν ιερό σκοπό, να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, οι οποίοι σφαγιάστηκαν 353.000 με την μόνη κατηγορία ότι ήταν χριστιανοί», επεσήμανε ο κ. Ανδρονικίδης.
Στην εκδήλωση παρέστη και ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα Ιωάννης Μελισσανίδης, ο οποίος εξέπληξε το ακροατήριο με την υπερηφάνειά του για το γεγονός ότι είναι γόνος Ελλήνων της Γερμανίας και αντιλαμβάνεται καλύτερα από κάθε άλλον την νοσταλγία και την ανυπόκριτη και ανιδιοτελή αγάπη των αποδήμων για την γενέτειρα.
«Είμαι και εγώ Πόντιος – Καραπόντιος – όπως κι εσείς» επεσήμανε ο κ. Μελισσανίδης για να υπενθυμίσει σε όλους ότι αν και το Χρυσό Μετάλλιο ήταν ατομικό, εν τούτοις οφείλονταν σε μια ομάδα Ποντίων.
«Πηγαίνουμε οι Ολυμπιονίκες σε σχολεία και μιλάμε για την δύναμη του ονείρου, περνάμε το μήνυμα ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο, αλλά για να γίνει πραγματικότητα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά. Η επιτυχία είναι θέμα ομαδικής δουλειάς. Ακόμη και στο δικό μου άθλημα που είναι ατομικό, αν δεν είχα τον προπονητή μου, έναν άλλο Πόντιο, τον Αθανάσιο Καμπίδη και τον φυσιοθεραπευτή μου κ. Καρβουνίδη δεν θα μπορούσαμε να φέρουμε αυτές τις διακρίσεις», επεσήμανε εν μέσω χειροκροτημάτων ο κ. Μελισσανίδης.
Μετά την βράβευση του κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλου ξεκίνησε το ποντιακό ξεφάντωμα με τους με τους μουσικούς Χρήστο Τικταπανίδη, Δημήτρη Στεφανίδη και Σωκράτη Τογρίδη, καθώς επίσης και με τον τραγουδιστή Γιώργο Σοφιανίδη το οποίο κράτησε μέχρι τα ξημερώματα.