Προσοχή στον σταθμό του τρένου στην 30η Λεωφόρο

Στις δυο πρώτες φωτογραφίες φαίνονται τα εκδοτήρια εισιτηρίων μετροκαρτ την Παρασκευή, που δεχόταν μόνο κέρματα. Φωτογραφία: ΕΤΑ Press

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια «στημένη παγίδα» για τον ανυποψίαστο επιβάτη του Subway στην γραμμή Ν και W περιμένει στον σταθμό της 30ής Λεωφόρου της Αστόριας.

Εδώ και τέσσερις μέρες τα μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων δεν δέχονται μετρητά ή τραπεζικές κάρτες παρά μόνον μεταλλικά κέρματα, κάτι που βάζει εμπόδια στην πρόσβαση για επιβίβαση στα τρένα.

Σε επικοινωνία των «Αναμνήσεων» με την υπηρεσία MTA μέσω “τουίτ” εξηγήσαμε ότι η πρόσβαση για ανανέωση της “μετρ καρτ” ήταν αδύνατη.

Μας απάντησαν, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ότι τα μηχανήματα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνουν απευθείας την υπηρεσία όταν και εφόσον χρειάζονται επισκευή.

Το απαντητικό “τουίτ” της Υπηρεσίας ΜΤΑ σχετικά με την κατάσταση των αυτόματων εκδοτηριων. Το ίδιο μηχάνημα έκδοσης και ανανέωσης μετροκάρτ την Κυριακή Φωτογραφία: ΕΤΑ Press

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το “τουίτ” μας επαναλήφθηκε από τη Ομάδα δράσης στον υπόγειο με την ονομασία «Passengers Unite».

To μεσημέρι της Κυριακής η κατάσταση επαναλήφθηκε, αφού μέχρι τότε δεν είχε γίνει καμιά επισκευή.

Ας σημειωθεί ότι αρκετοί από τους επιβάτες χρησιμοποιούν πλέον τις τραπεζικές τους κάρτες και δεν χρειάζεται καν να πλησιάσουν τα ειδικά εκδοτήρια.

Ωστόσο μια μεγάλη μερίδα και ειδικά άνθρωποι του μόχθου, αλλά και συνταξιούχοι βασίζονται στην “μετροκαρτ” που όμως για τέσσερις μέρες δεν μπορούσαν να ανανεώσουν στον συγκεκριμένο σταθμό, την 30η Λεωφόρο.

Σε νεότερο “τουίτ” η υπηρεσία ζήτησε να κατονομάσουμε εκ νέου τον σταθμό και όντως το πράξαμε.

Και φυσικά οκτώ ώρες αργότερα, στις 9 το βράδυ της Κυριακής η κατάσταση δεν είχε αλλάξει.

Το απαντητικό “τουίτ” της Υπηρεσίας ΜΤΑ σχετικά με την κατάσταση των αυτόματων εκδοτηρ;iων. Φωτογραφία: ΕΤΑ Press

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί νεαροί και αρκετοί μετανάστες είτε υπερπηδούν το εμπόδιο εισόδου είτε περιμένουν κάποιον επιβάτη να εξέλθει από τον σταθμό ανοίγοντας τις πύλες εξόδου και τότε εισέρχονται χωρίς να καταβάλλουν εισιτήριο.

Οι σκέψεις αυτές στόχο έχουν να επισημάνουν στους αναγνώστες, ότι οι πραγματικές συνθήκες στην καθημερινή ζωή των επιβατών δεν παρουσιάζουν καμία απολύτως βελτίωση, όπως ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας του ΜΤΑ.

Και νέο χαράτσι…

Όλα αυτά κι ενώ σε λιγότερο από δέκα μέρες και συγκεκριμένα στις 5 Ιανουαρίου οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης αλλά και των γειτονικών  πολιτειών (δηλαδή της Νέας Ιερσέης και του Κονέκτικατ) θα κληθούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους, εάν θέλουν να διεκπεραιώσουν μια δουλειά μέσα στο Μανχάταν και συγκεκριμένα κάτω από την 60η Οδό, αφού θα πρέπει να πληρώσουν έξτρα διόδια (εκτός από εκείνα που θα πληρώσουν στις γέφυρες). Με την ονομασία «Congestion Pricing» ή πιο απλά διόδια για τον δακτύλιο.

Σε μια προσπάθεια της Κυβερνήτου της Νέας Υόρκης να εξευμενίσει τους επικριτές της κι ενώ αρχικά είχε διακηρύξει την αντίθεσή της με τον κεφαλικό αυτόν φόρο που είχε προϋπολογιστεί στα 15 δολάρια η κ. Κάθι Χόκουλ μείωσε την τιμή στα 9 δολάρια, χωρίς ωστόσο να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη διευθέτηση ή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σχετικά με το σύστημα συγκοινωνιών της Μητρόπολης.

Οι σχεδιαστές της νέας ταλαιπωρίας ισχυρίζονται ότι αντιγράφουν το σχέδιο του δακτυλίου από το Λονδίνο. Αρνούνται ωστόσο να απαντήσουν στα αιτήματα των εκπροσώπων του κλάδου παροχής μεταφορικών υπηρεσιών και των επιχειρήσεων εστίασης, που προειδοποιούν με επιστολές, τους  αρμόδιους φορείς ότι θα μειωθεί δραστικά ο κύκλος εργασιών τους.

Δυστυχώς δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα και η τύχη των προσφυγών στα δικαστήρια εναντίον του σχεδίου για το χαράτσι πρόσβασης στο Κέντρο της πόλης.

Και μέσα στο χάος των ημερών ανακοινώθηκε επίσημα ότι στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της υπηρεσίας ΜΤΑ αποφασίστηκε η αύξηση των εισιτηρίων στα τρένα από τα 2,90 στα 3 δολάρια.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.