Ομιλία Παύλου Γερουλάνου στην Νομαρχιακή Επιτροπή Ν.Υ.

0
Ο Παύλος Γερουλάνος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τη νεότερη γενιά των φίλων του ΠΑΣΟΚ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το απόγευμα του Σαββάτου στην τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης «έβρεχε με την κανάτα», που λέει και ο πάνσοφος λαός, ενώ η κίνηση στις μεγάλες οδικές αρτηρίες γινόταν μετ΄ εμποδίων. Αν και η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιούσε για έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα, εν τούτοις τα στελέχη και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ Νέας Υόρκη αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και συγκεντρώθηκαν στο Aldo’s Democratic Club στην Αστόρια για να παρακολουθήσουν την θεματική εκδήλωση με τίτλο «Ευκαιρίες και Προκλήσεις για τον Απόδημο Ελληνισμό τον 21ο Αιώνα» με ομιλητές τον βουλευτή της Α’ Αθήνας, Παύλο Γερουλάνο και το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Τιμολέοντα Ζιώγκα.

Η εκδήλωση ήταν η πρώτη για το 2024 και συν τοις άλλοις αναβίωσαν και το έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας. Η παρουσία των νέων ήταν αυξημένη και θύμισε στους παλαιότερες τις παλιές καλές εποχές που οι συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν ενθουσιώδεις και μαζικές.

Τον κ. Γερουλάνο καλωσόρισε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που δημιούργησε η θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου και παρουσίασε την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, η οποία απαρτίζεται από τους Μαργαρίτα Βάσσου (συντονίστρια), Γιώργο Αργυρό, Σπύρο Γαρυφάλλη, Παναγιώτα Γελάρδου, Σίμο Γερασιμίδη, Αντώνιο Γκέλιο, Ματίνα Δεμελή, Γεωργία Κάτση, Γιώργο Κολοβό, Νίκο Λάππα, Βασίλειο Μικέ, Γιώργο Παπαχατζάκη, Νικόλαο Τζιόλα, Γιώργο Τσερόπουλο, Μανώλη Χριστοδουλάκη, Παύλο Γερουλάνο και Τιμολέοντα Ζιώγκα.

Ο βουλευτής Παύλος Γερουλάνος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με στελέχη και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Ματίνα Δεμελή καλωσόρισε εκ μέρους της επιτροπής τους εισηγητές και εξέφρασε την ικανοποίηση για την συμμετοχή των νέων μελών.

Ο Τιμολέων Ζιώγκας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα ξεδίπλωσε την στρατηγική του κόμματος για τον απόδημο ελληνισμό υπενθυμίζοντας τον ρόλο των αποδήμων για την προώθηση της ελληνικής παιδείας και την δημιουργία Κέντρων Ελληνικών Σπουδών.

«Στην Αμερική, η Αρχιεπισκοπή έκανε ένα μεγάλο έργο τις τελευταίες δεκαετίες αλλά θα πρέπει το υπουργείο Παιδείας να στήσει ένα δομικό πλαίσιο, στο οποίο θα μπορεί να ενισχύει Σχολεία Τσάρτερ για τα οποία το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα μας δίνει την δυνατότητα. Η Τουρκία διαθέτει πάνω από 100 Τσάρτερ που τα χρηματοδοτεί. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο και να παράγουμε και νέους Ελληνες, αλλά και νέους φιλέλληνες», επεσήμανε ο κ. Ζιώγκας.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις ομιλίες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε στην ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι είναι επίκαιρη ακόμη και σήμερα και ότι πρέπει να δώσει το έναυσμα στα στελέχη και στα μέλη να αδράξουν την ευκαιρία και να προσφέρουν ένα νέο όραμα στην κοινωνία με γνώμονα το μέλλον.

«Έχουμε πορευθεί πολύ με μνήμες και φωτογραφίες. Όμως, για να γίνει ένα κόμμα δυνατό, πρέπει να μπορεί να απαντήσει στις προκλήσεις που έρχονται μπροστά. Για εμένα, τώρα τα πράγματα ξαναρχίζουν. Τα κρατήσαμε ζωντανά κάτω από δύσκολες συνθήκες, μείναμε ζωντανοί όταν όλοι πίστευαν πως το ΠΑΣΟΚ είχε τελειώσει», ανέφερε ο βουλευτής.

Αναφερόμενος στην παρούσα κατάσταση στην γενέτειρα επεσήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι διαχειριστής της καταστάσεως που δημιούργησαν τα καθεστώτα των μνημονίων.

Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Αργυρός, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Ματίνα Δεμελή, Παύλος Γερουλάνος και Τιμολέων Ζιώγκας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Ακούμε να λένε ότι προτιμούν τον Μητσοτάκη από τον Τσίπρα επειδή είναι καλύτερος διαχειριστής. Χώρα που έχει ως όραμα την διαχείριση δεν είναι η χώρα που ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ κυνηγούσε μεγάλα οράματα για την χώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΠΑΣΟΚ αποδυναμώθηκε όταν δεν υπήρχε όραμα για την χώρα και ότι πλέον δεν υπήρχαν οράματα όταν αποδυναμώθηκε το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε.

Εκτενή αναφορά έκανε στον ρόλο των αποδήμων και διηγήθηκε εμπειρίες από τις επισκέψεις σε διάφορες περιοχές του πλανήτη και τόνισε την αναγκαιότητα χάραξης μιας ξεκάθαρης στρατηγικής για τον απόδημο ελληνισμό, δίνοντας έμφαση στην παιδεία και στην δημιουργία Κέντρων Ελληνικών Σπουδών.  

«Η εποχή που ο απόδημος έριχνε μαύρη πέτρα δεν υπάρχει πια. Από εδώ και πέρα μπορεί κάποιος να πάει κάποια χρόνια σε μια χώρα, να δουλέψει και να γυρίσει πίσω. Δεν είναι ο απόδημος που ξέραμε. Σήμερα από το κινητό σας μαθαίνετε τα πάντα και κρατάτε την επαφή με την Ελλάδα. Επειδή όμως ο απόδημος πλέον θα έχει αυτήν την δομή, θα είναι πιο εύκολο να συνδεθούμε μεταξύ μας και οι απόδημοι να γίνουν πρεσβευτές ελληνικών αξιών», κατέληξε ο κ. Γερουλάνος.

Από αριστερά διακρίνονται οι Μανώλης Χριστοδουλάκης, Ματίνα Δεμελή, Παύλος Γερουλάνος και Τιμολέων Ζιώγκας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Νίκος Μπάρδης, Αναστάσιος Κοκαλιάρης, Παύλος Γερουλάνος, Βασίλης Πετράτος και Γιώργος Αργυρός. Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Αργυρός, Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.