Μεσοδρομίς τα όνειρα του ομογενή που προσπάθησε να διασχίσει τους καταρράκτες του Νιαγάρα

0
Ο ομογενής Γιώργος Σταθάκης ενώ ετοιμάζεται για τγο παράτολμο ταξίδι το οποίο του στοίχισε την ζωή.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (https://www.newsbeast.gr/) Oι Καταρράκτες του Νιαγάρα αδιαμφισβήτητα αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα στον κόσμο. Παρά την ορμητική και βροντερή ροή των νερών τους, είναι πολύ εύκολο να γοητευτεί κανείς από την γαλήνη που αποπνέεται μέσα από τις εικόνες του ουράνιου τόξου, που συχνά γίνεται ορατό στην περιοχή, προσπαθώντας να ξεμυτίσει μέσα από τα σύννεφα.

Στην πραγματικότητα, όμως, πίσω από αυτήν την απίστευτη ομορφιά του τοπίου κρύβεται ο θάνατος και ο τρόμος, καθώς εκτιμάται ότι περίπου 5.000 πτώματα ανακτήθηκαν στους πρόποδες των καταρρακτών του Νιαγάρα μεταξύ των ετών 1850-2011.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, λοιπόν, που έχουν επιχειρήσει κατά καιρούς να περάσουν πάνω από τους καταρράκτες, είτε πηδώντας κατά μήκος των νερών τους μέσα σε βαρέλια είτε περπατώντας σε στενά σημεία πάνω από αυτούς, οι οποίοι ζουν και σήμερα μπορούν να περιγράψουν την μοναδική αυτή εμπειρία που βίωσαν. Ωστόσο, υπήρχαν και άλλοι όχι τόσο τυχεροί, οι οποίοι επιχείρησαν μια πτώση, αλλά, δυστυχώς, δεν βρίσκονται σήμερα μαζί μας -υπολογίζεται ότι περίπου 40 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω των πτώσεων.

Το βαρέλι του Γιώργου Σταθάκη.

Ανάμεσά τους και ο Έλληνας ομογενής Γιώργος Σταθάκης, μετανάστης που εργαζόταν ως μάγειρας σε ένα εστιατόριο στο Μπάφαλο. Όνειρο ζωής για τον ίδιο το να γίνει διακεκριμένος συγγραφέας, κάτι που δεν κατάφερε, καθώς η παράτολμη πράξη του, του κόστισε την ζωή.

Στην ηλικία των 46 ετών αποφάσισε να τολμήσει μια πτώση από τους καταρράκτες του Νιαγάρα, με σκοπό μέσα από την δημοσιότητα που θα έπαιρνε από το εγχείρημά του να μπορέσει να δημοσιεύσει το βιβλίο του. Με τη βοήθεια των φίλων του, λοιπόν, κατασκεύασε ένα τεράστιο βαρέλι από ξύλο, το οποίο, ωστόσο, ζύγιζε σχεδόν έναν τόνο. Ενώ είχε προειδοποιηθεί ότι το βάρος του βαρελιού ήταν πολύ μεγάλο για το εγχείρημα που σχεδίαζε, ο Γιώργος Σταθάκης τον Ιούλιο του 1930 αψήφησε τους κινδύνους και μαζί με την αγαπημένη του χελώνα, πραγματοποίησε την παράτολμη βουτιά.

Ωστόσο, αντί να πέσει κάτω από το νερό, το βαρέλι του σφηνώθηκε πίσω από τις πτυχώσεις του καταρράκτη, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί εκεί για περισσότερες από είκοσι ώρες. Όταν βρέθηκε το βαρέλι, ο Σταθάκης ήταν νεκρός, όχι λόγω της συντριβής του βαρελιού, αλλά λόγω της έλλειψης οξυγόνου στην αεροστεγή κατασκευή του. Η ειρωνεία της τύχης στην όλη ιστορία; Ο Σόνι, η αγαπημένη του χελώνα του, επέζησε από τη δοκιμασία.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.