ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς το βράδυ της Πέμπτης, 27ης Μαρτίου 2025 αμέσως μετά την άφιξή τους στη Νέα Υόρκη μετέβη στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο και με την παρουσία του λάμπρυνε – με όλη την σημασία της λέξεως – την τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση της ομογένειας.
Η παρέλαση, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», θα λάβει χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 30ής Μαρτίου 2025 στην Πέμπτη Λεωφόρο στο Μανχάταν και όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα είναι μια από τις πιο επιτυχημένες και συνάμα τις πιο μαζικές.
Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ιφιγένεια Καναρά, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γεώργιος Γεωργαντάς, οι βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης και Βασίλης Κόκκαλης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων, Δημήτρης Σκάλκος, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Αλιφέρη – Κάμμα, οι περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και Βορείου Αιγαίου, κ.κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και Κώστας Μουτζούρης, αντίστοιχα, ο αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, κ. Ιωάννης Γαρνέλλης, ο Επίσκοπος Διοκλείας, κ. Νεκτάριος, ο Ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΠΑ, κ. Σάββας Τσίβικος και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Εκπαιδευτικών Αμερικής, Στέλλα Κοκόλη.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο ταμίας της παρέλασης, Δημήτριος Παλιούρας και ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Γιάννης Στρουμπάκης, καλωσόρισαν τους επισήμους προσκεκλημένους και εστίασαν την προσοχή τους στις εκδηλώσεις του τριημέρου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν με την μεγαλειώδη παρέλαση της ομογένειας στην 5η Λεωφόρο.
Όλοι ο ομιλητές συμπεριλαμβανομένων του Αρχιεπισκόπου, κ. Ελπιδοφόρου και του Μεγάλου Τελετάρχη – Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσόστομου εξέπεμψαν μηνύματα ενότητας και κάλεσαν τους ομογενείς να παρελάσουν ενωμένοι στην Πέμπτη Λεωφόρο.
Ο κ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στην δεξίωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και στα θέματα τα οποία έθιξε τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση, όσο και κατά την προσφώνησή του.
Εκτενή αναφορά έκανε και στον εμφύλιο σπαραγμό που επικρατεί στους κόλπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και κάλεσε τους εμπλεκόμενους να παραμερίσουν τις διαφορές και να προσχωρήσουν στην εκλογή της νέας ηγεσίας.

