ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Εντυπωσιασμένος με τις επίμονες και συνεχείς προσπάθειες του κυβερνήτη της Πολιτείας Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Σπένσερ Κοξ, για την προώθηση του εμβολιαστικού προγράμματος στους πολίτες, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην Πολιτεία ύστερα από 21 χρόνια.

Όπως σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο κυβερνήτης αγωνίζεται για την υγεία όλων των πολιτών λέγοντάς τους την αλήθεια για την πανδημία, με βάση τις εκτιμήσεις και τις κρίσεις των επιστημόνων και αντιπαλεύοντας τη ρητορική των θεωριών συνωμοσίας και την όλη παραπληροφόρηση σχετικά με το ζήτημα.

Επιπρόσθετα, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συναντήθηκε με τη δήμαρχο του Σολτ Λέικ Σίτι, Έριν Μέντενχολ, και εξήρε τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αστέγων, αλλά και για την προσέγγισή της σε περιβαλλοντικά ζητήματα, με την παρουσίαση του πολυεπίπεδου έργου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και, ειδικότερα, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου σε ζητήματα οικολογικής ευθύνης.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τη δήμαρχο για την οργάνωση δενδροφύτευσης στην πόλη και υποσχέθηκε να επιστρέψει στο Σολτ Λέικ Σίτι το 2022 για να συνεισφέρει σε αυτή την πρωτοβουλία, μαζί με τις εκεί ελληνορθόδοξες κοινότητες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συναντήθηκε και με τον Ρωμαιοκαθολικό Επίσκοπο, Όσκαρ Σόλις, με τον οποίο συζήτησε θέματα διαχριστιανικού και διαθρησκειακού διαλόγου, «καθώς ο διάλογος», όπως τόνισε, «είναι το κλειδί για να καλλιεργήσουμε την ανεκτικότητα, να επουλώσουμε τα τραύματα που προκαλεί το μίσος, να αγωνιστούμε ενάντια στις προκαταλήψεις και να προωθήσουμε την ειρήνη και τη συμφιλίωση μεταξύ των ανθρώπων παρά τις διαφορές που τους χωρίζουν». «Έχει μεγάλη σημασία, επισήμανε, παρά τις διαφορές μας να ακούμε την άλλη πλευρά και να αποδεχόμαστε τις κοινές ανθρώπινες αρχές και αξίες».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής λειτούργησε στις ελληνορθόδοξες ενορίες της Γιούτα και ήρθε σε επαφή με τα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, δίνοντας για ακόμη μία φορά το μήνυμα ότι «η Εκκλησία είναι για εμάς τόπος στον οποίο διατηρούμε ζωντανή τη θρησκευτική, πολιτιστική και γλωσσική μας ταυτότητα».

-Advertisement / Διαφήμιση-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.