ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Newsday εξηγεί με πειστικό τρόπο ότι πλέον η περιοχή των Χάμπτονς στο Λονγκ Άιλαντ δεν προσφέρεται μόνο για καλοκαιρινές διακοπές αλλά και για διαμονή καθ΄όλη την διάρκεια του χρόνου. Όσοι είχαν να κάνουν αυτή την επιλογή φέτος, την έκαναν χωρίς ιδιαίτερη σκέψη.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας φιλοξενεί απόψεις πολλών κατοίκων του Μανχάταν που βρήκαν καταφύγιο στα Χάμπτονς και εξηγούν γιατί εκεί αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Μεταξύ αυτών και ο ομογενής ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Calissa» στην περιοχή Water Mill, ο Τζέιμς Μαλλιος. O κ. Μάλλιος, που πριν το κορωνοιό διατηρούσε και το εστιατόριο «Αμάλι» στο Μανχάταν, μετέφερε την οικογένεια του, από το διαμέρισμα τους, στο Μανχαταν, σε ένα σπίτι που διατηρούσε κοντά στην περιοχή όπου βρίσκεται η επιχείρησή του, την περασμένη άνοιξη όταν ξέσπασε η πανδημία.

Και τώρα, μετά το τέλος του καλοκαιριού το σκέφτηκε πολύ σοβαρά αν θα έπρεπε να γυρίσει για να παρακολουθήσουν τα παιδιά το σχολείο. Τελικά, επέλεξε την λύση να γυρίσουν τα παιδιά, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο Σχολείο του Καθεδρικού.

Ο ιερός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Σάουθ Χάμπτονς. Φωτογραφία: ETA / PRESS.

Ο ίδιος παραμένει  στο Λονγκ Άιλαντ για τρεις τουλάχιστον μέρες, αλλά πλέον το εστιατόριο που διατηρεί, παραμένει ανοικτό επτά ημέρες την εβδομάδα ώστε να εξυπηρετεί όλους όσους μετακόμισαν στα Χάμπτονς για το καλοκαίρι και παρέτειναν την διαμονή τους εκεί και το φθινόπωρο.

Οι πελάτες μου, θα πει στον ρεπόρτερ της εφημερίδας, μου λένε ότι δεν βρίσκουν πλέον ισχυρά  επιχειρήματα για να επιστρέψουν στην πόλη.

Η πόλη, όπως αφηγούνται στον ίδιο, χωρίς το Μπρόντγουεϊ και τα εστιατόρια, έχει μια παράξενη όψη. Είναι, όπως την περιγράφει με δικά του λόγια εκείνος, όχι μόνο ψωμί χωρίς μαρμελάδα αλλά και χωρίς φυστικοβούτυρο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Μόντακ κ. Πολ Μόντι, υπογραμμίζει, ότι τόσο η αύξηση στην κυκλοφορία των οχημάτων, όσο και η αύξηση στην εγγραφή μαθητών στα σχολεία και η μακροχρόνια παραμονή των κατοίκων στις οικίες που συνήθως χρησιμοποιούν κυρίως το καλοκαίρι, του θύμισαν μια άλλη χρονική περίοδο και συγκεκριμένα την περίοδο μετά την 11η Σεπτεμβρίου το 2001, που ήταν η τελευταία φορά που είχε παρατηρηθεί και πάλι μια παρόμοια πληθυσμιακή αύξηση.

Επιπλέον όπως συμπληρώνει, τώρα έχουμε και το σύστημα της εργασίας από μη σταθερό σημείο εκτός του ότι τα μαθήματα γίνονται πλέον εξ αποστάσεως και το Μόντακ, που είναι το τελευταίο κομμάτι του Λονγκ Άιλαντ, είναι μια όμορφη τοποθεσία για να ζήσεις.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.