NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πολύ πριν ο όρος “ΚΕΠ” εμφανιστεί στην Ελλάδα ως ακρωνύμιο για την εξυπηρέτηση των Πολιτών, η Ομογένεια είχε ταυτίσει τα τρία αυτά γράμματα με τον Πολιτισμό και την προβολή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Και πριν ακόμα το καταλάβουμε, πέρασαν 50 χρόνια, διαρκούς και συστηματικής παραγωγής ποιοτικών εκδηλώσεων που ακόμα και τώρα φαντάζουν ως πρωτοποριακές.
Τι να πρωτο-θυμηθούμε;
Τις θεατρικές παραγωγές που γέμιζαν ολόκληρα θέατρα και ας ξεκινούσαν από το μικρό θεατράκι της Hoyt Avenue, τις αξέχαστες συναυλίες μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών, τις ποιητικές βραδιές; τα ποικίλα ραδιοφωνικά προγράμματα στην μπάντα των FM, τις ευκαιρίες για την ανάδειξη νέων ταλέντων;
Τελικά μια τέτοια επέτειος είναι ευκαιρία για αναπόληση της προσφοράς πολλών συνεργατών του ΚΕΠ, αλλά και ταυτόχρονα έκφραση ευγνωμοσύνης, έστω και ως μνημόσυνο, στους απλούς εργάτες που στήριξαν αυτό το Κέντρο παραγωγής πολιτισμού.
Όπως, η συγκινητική αναφορά του Προέδρου του ΚΕΠ του Ηρακλή Κρεμμύδα στην αείμνηστη Αννα Γιαννετάκη, που άνοιγε καθημερινά το ΚΕΠ για 21 χρόνια.
Ο κ. Κρεμμύδας κάλεσε στη εισαγωγική του ομιλία και την κα. Ελευθερία Τουρτουλή που διετέλεσε μέλος του ΚΕΠ για 49 χρόνια.
Ηταν λιτή αλλά πολύ μεστή η ομιλία του Προέδρου. «Θα ανεβάσουμε τον πήχη πιο ψηλά», τόνισε.
Ηδη μέσα σε λίγα λεπτά, είχε μιλήσει για τα επιτεύγματα του Κέντρου στα πρώτα πενήντα χρόνια. Και φυσικά η άνοδος ενός πήχη έχει σχέση με τα επόμενα βήματα.
Οπως το πρόγραμμα του ΚΕΠ με την Μακαρία Ψιλιτέλη με την επωνυμία “Creative Arts Therapies”.
Συνεχίζονται βέβαια και τα μαθήματα Ελληνικών Χορών που προσφέρει το ΚΕΠ.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της επετειακής εκδήλωσης επιμελήθηκαν ο Ηλίας Μακρυνός στην Κιθάρα, η Ελενα Κρις στο τραγούδι, ο Γιάννης Κυριαζής στο μπουζούκι και Δημήτρης Χριστόπουλος στα κίμπορντς.
Ένα ωραίο τραγούδι στα Ελληνικά, ερμήνευσε με σκέρτσο η μικρή Μελίνα Χρυσοβέργη.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς και χορό.