ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο αντιπρόεδρος της Investors Bank και συνάμα σύμβουλος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Νέας Υόρκης Χρήστος Κούτσης (Christos Koutsis) το Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020, έχασε την πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Οι λεπτομέρειες για την Νεκρώσιμη Ακολουθία και για τον ενταφιασμό του θα ανακοινωθούν μόλις η οικογένεια τις διευθετήσει με το Γραφείο Τελετών.  

Η είδηση για την πρόωρο θάνατό του προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, διότι ο Χρήστος δεν ήταν απλά και μόνο ένας εξαίρετος επαγγελματίας, αλλά και ηγέτης με όλη την σημασία της λέξεως. Ήταν Άνθρωπος με κεφαλαίο. Με το χαμόγελό του, με το φιλότιμο, την ανιδιοτέλεια και με την φιλαλληλία έχει επηρεάσει πολλούς ομογενείς και τους έδωσε την δυνατότητα να εκπληρώσουν τα όνειρά τους τόσο με την χορήγηση στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων, όσο και ως μέντορας για δύο τουλάχιστον γενιές τραπεζιτικών.

Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ομογενειακής τράπεζας «Marathon Bank» και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «Investors Bank» Πολ Σταθουλόπουλος καθώς και ο αντιπρόεδρος της «Investors Bank» Πολ Καλαμαράς κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν την θλίψη τους για τον πρόωρο θάνατο του Χρήστου και τόνισαν ότι αποτελεί μεγάλη απώλεια για την τράπεζα την οποία υπηρέτησε με πάθος και αφοσίωση, αλλά και για την ίδια την ομογένεια.

O Χρήστος και η Κλεοπάτρα Κούτση με τα παιδιά τους Πάνο (Παναγιώτη) και Άντρια. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

«Ο Χρήστος Κούτσης ήταν υπόδειγμα στελέχους και παράδειγμα προς μίμηση για τη νεότερη γενιά των στελεχών. Το φιλότιμο και ο χαρισματικός του χαρακτήρας σε συνδυασμό με την αγάπη για την ομογένεια και τον ελληνισμό υπήρξαν οι καταλύτες οι οποίοι τον οδηγούσαν από την μία επιτυχία στην άλλη», επεσήμανε ο κ. Σταθουλόπουλος.

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Νέας Υόρκης Μάρκος Δρακωτός μέσω ενός ηλεκτρονικού μηνύματος προς τα στελέχη και τα μέλη τους πληροφορεί για τον πρόωρο θάνατο του μέλους του συμβουλίου Χρήστου Κούτση και μεταξύ άλλων τονίζει: «Ο Κρις έπαιξε καθοριστικό ρόλο όχι μόνο στο συμβούλιό μας, αλλά και στην ελληνοαμερικανική κοινότητα. Εκφράζουμε τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην σύζυγό του Κλεοπάτρα και στα παιδιά του Πάνο και Άντρια».

Ο πρώην πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Νέας Υόρκης Μιχάλης Θεοδωρομπεάκος μαζί με τον Ηρακλή Αργυρίου ήταν επιστήθιοι φίλοι και στάθηκαν δίπλα του ακόμη και την ύστατη στιγμή.

Ο Χρήστος Κούτσης με την σύζυγό του Κλεοπάτρα, το γένος Χατζησάββα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

«Ο Χρήστος ήταν μεγαλόκαρδος και με το χαμόγελό του κατάφερνε πάντα να κλέβει και να κατακτά τις καρδιές των ανθρώπων. Όταν εισερχόταν ο Χρήστος στις συνεστιάσεις και στις εκδηλώσεις έλαμπε ο τόπος και κατάφερνε με το χαμόγελό του και με τον μεστό του λόγο να αλλάξει την διάθεση των ανθρώπων. Όλοι όσοι είχαν την τύχη και το προνόμιο να τον γνωρίσουν δεν μπορούν να πιστέψουν την απώλειά του», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρομπεάκος.

Ο πρόεδρος του κοινωφελούς οργανισμού GAEPIS και του ραδιοφωνικού προγράμματος «Cosmos – FM» Στέλιος Τακετζής κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις εξέφρασε την θλίψη για τον πρόωρο θάνατό του και εξήρε το σπάνιο του χαρακτήρα και την ανιδιοτελή και αδιάλειπτη προσφορά στην ομογένεια και στους κοινωφελείς οργανισμούς.

Εξαίρετος οικογενειάρχης  

Ο Χρήστος Κούτσης γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1956 στην Αθήνα. Οι γονείς του Παναγιώτης Κούτσης και Πηνελόπη το γένος Οικονομίδου έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά την Ειρήνη και τον Χρήστο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας. Ο πατέρας του ήταν επιχειρηματίας και επένδυσε όσο ελάχιστοι στην παιδεία των παιδιών του. Η Ειρήνη σπούδασε αγγλική φιλολογία και ο Χρήστος οικονομικές επιστήμες.

Ο Χρήστος Κούτσης και η Κλεοπάτρα με τα παιδιά τους Άντρια και Πάνο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Την περίοδο των σπουδών του στην Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης γνώρισε την φοιτήτρια Κλεοπάτρα Χατζησάββα που καταγόταν από την Πάφο της Κύπρου και η γνωριμία αυτή έπαιξε καταλυτικό ρόλο σε όλη τους την ζωή.

Το 1980 ο Χρήστος ήρθε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Southeastern Oklahoma State University και μετά από έναν χρόνο ήρθε και η Κλεοπάτρα Χατζησάββα.

Μετά τις σπουδές εγκαταστάθηκαν στη Νέα Ιερσέη και το 1986 έδωσαν τον όρκο της αιώνιας αγάπης και τον τήρησαν όσο ελάχιστοι.

Ο Χρήστος εργάστηκε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε ομογενειακές τράπεζες και αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν. Ήταν μια συνειδητή επιλογή να βρεθεί κοντά στους ομογενείς και πάνω από όλα να τους εξυπηρετήσει με πάθος και αφοσίωση.

Ο Χρήστος Κούτσης με τα δίδυμα Άντρια και Πάνο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Η Κλεοπάτρα είναι εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο στη Νέα Ιερσέη.

Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και την Άντρια τα οποία είναι δίδυμα και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία τους. Η Άντρια είναι χημικός μηχανικός και ο Παναγιώτης πολιτικός μηχανικός και ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Νέα Ιερσέη, διότι ομιλούν άπταιστα την ελληνική γλώσσα.

Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Κλεοπάτρα το γένος Χατζησάββα, τα παιδιά, Παναγιώτη και Άντρια, την πεθερά Καλλισθένη Χατζησάββα το γένος Μούσκου, τα αδέλφια Ειρήνη και Ναπολέοντα Κορέντζο, τους κουνιάδους Ελένη και Πάνο Αγραφιώτη, πρέσβη Χαράλαμπο και Σουζάνα Χατζησάββα, Γιώργο και Κατερίνα Χατζησάββα, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους συγγενείς και φίλους. Αιωνία του η μνήμη.   

Ο Χρήστος Κούτσης με την σύζυγό του Κλεοπάτρα το γένος Χατζησάββα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Στο πρώτο τραπέζι ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Investors Bank Πολ Καλαμαράς, ο Χρήστος Κούτσης και τα άλλα στελέχη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.