Ευοίωνες προβλέψεις για το Αγγλικό Πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Α. Π. Θ.

0
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ευοίωνες με όλη την σημασία της λέξεως είναι οι προβλέψεις για το Αγγλικό Αγγλικό Πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, όπως ελέχθη κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που διοργανώθηκε την Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021 με την συμμετοχή εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής και άλλων φορέων που πλαισιώνουν την συμβουλευτική επιτροπή και τον αντιπρόσωπο της Ιατρικής Σχολής κ,  Νικόλαο Φώρογλου.

Η συμβουλευτική αυτή επιτροπή, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, αποτελείται από την Ομοσπονδία Ελλήνων εκπαιδευτικών Αμερικής, φορείς της παιδείας Αμερικής και Ελλάδος καθώς και αντιπροσώπους από τον ιατρικό κλάδο. Η επιτροπή ενημερώθηκε από τον Dr. Νικόλαο Φωρογλου, για τα εξής θέματα:

  1. Οι εγγραφές έχουν συμπληρωθεί με φοιτητές από διάφορες αγγλόφωνες χώρες. Χρειαζόμαστε περισσότερη διαφήμιση για να συμπεριληφθούν περισσότεροι από USA και Καναδά τον επόμενο χρόνο. Το πρόγραμμα είναι εξαετούς φοίτησης και τελειώνουν κατευθείαν μετά τα 6 χρόνια γιατροί που μπορούν να εργαστούν στην Ελλάδα, στην Ευρώπη ή να έρθουν πίσω στις χώρες υποδοχής για να λάβουν τις απαραίτητες εξετάσεις που απαιτούνται από τις διάφορες χώρες όπως συμβαίνει και στην Αμερική όταν τελειώσουν τις ιατρικές σχολές.
  2. Στο πρόγραμμα δικαιούνται να εγγραφούν για την Αμερική όσοι έχουν τελειώσει το λύκειο σε αμερικανικό σχολείο ή έχουν πάρει μερικά credits σε πρωτοετή φοίτηση σε αμερικανικά κολέγια. Πρέπει απαραίτητα να έχουν αμερικανικό διαβατήριο και να γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα άπταιστα.
  3. Φοιτητές που έχουν φοιτήσει 1 ή 2 χρόνια σε κολλέγια και έχουν πάρει βιολογία ή χημεία μπορούν να τους δοθούν credits και να μην επαναλάβουν τις ίδιες τάξεις στο πρόγραμμα του πανεπιστημίου όμως απαραίτητα η φοίτηση είναι 6ετης. 

Τέλος τα δίδακτρα τα ετήσια είναι 12.000 ευρώ πολύ λιγότερα απ’ ότι στοιχίζει – απ’ ότι καταλαβαίνετε – σε άλλα πανεπιστήμια της Αμερικής. Οι φοιτητές είναι υποχρεωμένοι να εξασφαλίσουν την κατοικία, για την διαμονή τους σε επιλεγμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Οι φοιτητές μετά το 4ο έτος παίρνουν μαθήματα και ελληνικής γλώσσας αν θελήσουν να μείνουν γιατροί στην Ελλάδα.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Στέλλα Κοκόλη. Φωτογραφία: Zoom

Η επιτροπή θεωρεί το πρόγραμμα ως άριστο που δίδει την ευκαιρία σε Έλληνες, ελληνικές οικογένειες να δώσουν στα παιδιά τους άριστη μόρφωση αλλά και να σπουδάσουν την επιστήμη της ιατρικής από τη χώρα που γεννήθηκε αυτή η επιστήμη.

Συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη ήταν η κ. Στέλλα  Κοκόλη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών, κ. Σεβαστή Βαρυτιμίδου, διευθύντρια ελληνικού προγράμματος των charter schools «Αθηναϊκή Ακαδημία» Φλόριδος, Δρ. Γεώργιος Ντανγκας, επεμβατικός καρδιολόγος και καθηγητής Αμερικής. Επίσης, η Βιλη Αποστολατος, μέλος της πολιτιστικής επιτροπής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Αμερικής. Κύριος Κώστας Λαμπρόπουλος, επιχειρηματίας, κυρία Μαρία Μάρκου, νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας. Δρ. Σπύρος Κοκόλης, καρδιολόγος, στο τηλέφωνο Δρ. Αικατερίνη Μάλλιου, Δρ. Ειρήνη Γκράσπια και επίσης Βασιλική Φιλιώτη. Απόντες ήταν ο Δρ. Γεώργιος Δρογκάρης, Δρ. Νικόλαο. Σκηπιτάρης, ηλεκτροφυσιόλογος και ο Δρ. Γεώργιος Λιακέας, πρώην πρόεδρος του ιστορικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης.

-Advertisement / Διαφήμιση-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.