Ενημέρωση γονέων και μαθητών για τα αγγλικά πανεπιστημιακά προγράμματα στην γενέτειρα

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Στέλλα Κοκόλη, Μαίρη Βαξεβανίδου και Μαρία Μάρκου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών, των γονέων και των δασκάλων του Λυκείου Αγίου Δημητρίου Αστόριας οι εισηγήσεις για τα υπάρχοντα πανεπιστημιακά προγράμματα «Study in Greece», που έλαβαν χώρα στην εκδήλωση που διοργανώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 12ης Δεκεμβρίου 2022 στην βιβλιοθήκη του σχολείου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας Νέας Υόρκης και παρείχε την δυνατότητα στο ακροατήριο να συνειδητοποιήσει τα προτερήματα των αγγλικών προγραμμάτων μεταξύ των οποίων και της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το οποίο ξεκίνησε μεσουρανούσας της κρίσης του κορωνοϊού και στο οποίο σπουδάζουν 60 απόδημοι από τις ΗΠΑ και όλον τον κόσμο.

Το πρόγραμμα, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», έτυχε της αμέριστης συμπαράστασης της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, της Ομοσπονδίας Ιατρικών Συλλόγων Αμερικής και Καναδά και άλλων φορέων και το σχολικό έτος 2023-2024 υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση.

Οι γονείς και οι μαθητές ενώ παρακολουθούν τις ομιλίες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Την παράσταση έκλεψαν οι Ελληνοαμερικανοί πρωτοετείς φοιτητές Δημήτρης Αποστολάτος και η Αντωνία Δημοπούλου, οι οποίοι μίλησαν για τις δικές τους εμπειρίες από το πρώτο έτος του Αγγλικού Προγράμματος της Ιατρικής Σχολής της Θεσσαλονίκης.

Ο γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του αναφέρθηκε στο πρωτοποριακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου και στα ευεργετικές συνέπειες που θα έχει για τη νεότερη γενιά των ομογενών και για την επανασύνδεσή της με τις ρίζες, καθώς επίσης και στο Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο που διοργάνωσαν με επιτυχία το καλοκαίρι στην Θεσσαλονίκη,

Τα προγράμματα παρουσίασαν ο καθηγητής Κυριάκος Αναστασιάδης, από το Τμήμα Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η καθηγήτρια Ελένη Καραμαλέγκου, από το Τμήμα Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ, καθώς επίσης και ο καθηγητής Χρήστος Μιχαλακέλης, Επιστημονικός Διευθυντής του «Study in Greece».

Από αριστερά διακρίνονται οι Στέλλα Κοκόλη, Μαίρη Βαξεβανίδου και Μαρία Μάρκου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν στο ακροατήριο και τα βίντεο από τις πανεπιστημιουπόλεις, στις οποίες οι σπουδαστές από την ομογένεια και όλον τον κόσμο παρακολουθούν τα προαναφερόμενα προγράμματα.

Τους εισηγητές παρουσίασε η προϊσταμένη του Ελληνικού Γραφείου Τύπου, Μαρία Βαξεβανίδου. Αναφερόμενη στα προγράμματα επεσήμανε ότι απευθύνονται κυρίως και στους ομογενείς μαθητές 2ης, 3ης και 4ης γενιάς, που θα έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν στην Ελλάδα με χαμηλό κόστος, να αποκτήσουν πτυχίου υψηλού επιπέδου και, ταυτόχρονα, να γνωρίσουν την πατρίδα των προγόνων τους.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, κ. Στέλλα Κοκόλη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το υποστήριξαν και συνεχίζουν να το υποστηρίζουν με πάθος και αφοσίωση.

Η υποδιευθύντρια του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Ελένη Καραγιώργου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους διοργανωτές και τους εισηγητές και εστίασε την προσοχή της στα κριτήρια εισαγωγής στο Αγγλικό Πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι οι υποψήφιοι δεν δίνουν εισαγωγικές εξετάσεις και εστίασε τις διαφορές με τις αμερικανικές ιατρικές σχολές, στην διάρκεια των σπουδών και τα δίδακτρα και γενικότερα το κόστος φιλοξενίας στις φοιτητικές εστίες.

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση της υποδιευθύντριας Ελένη Καραγιώργου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του γεγικού Γραμματέα Αποδήμων Γιάννη Χρυσουλάκη. Από αριστερά διακρίνονται οι Στέλλα Κοκόλη, Μαίρη Βαξεβανίδου και Μαρία Μάρκου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.