ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με ψυχραιμία, παρρησία και τόλμη αντιμετώπισε ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής της Αστόριας Μιχάλης Γιάνναρης τα παράπονα και τις επικρίσεις των ομογενών ιδιοκτητών ακινήτων της Αστόριας σχετικά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για την επένδυση της «Amazon» στο Λόγνκ Αϊλαντ Σίτι του Κουίνς.

Πρόκειται για την περιοχή στην οποία οι ομογενείς έχουν ζωτικά συμφέροντα καθώς άλλοι διατηρούν ακίνητη περιουσία, άλλοι εστιατόρια και πάσης φύσεως επιχειρήσεις, ενώ άλλοι έχουν προβεί σε μεγάλες επενδύσεις.

Η «σταύρωση» του Μιχάλη Γιάνναρη από τη «Daily News» και άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, έχουν δημιουργήσει ένα δυσμενές κλίμα για τον πολλά υποσχόμενο ομογενή πολιτικό, διότι είναι υπαρχηγός της πλειοψηφίας στη Γερουσία.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=i3f54ur7cpo&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

Το βράδυ της Τετάρτης, 3 Απριλίου 2019 ο Μιχάλης Γιάνναρης και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Φλάσινγκ, του Μπέισαϊντ και του Γουάιτστόουν, Πολ Βαλόουν παραβρέθηκαν στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων που έλαβε χώρα στα ιδιόκτητα γραφεία στην Αστόρια.

Η παρουσία των δύο πολιτικών πυροδότησε το διάλογο και παρείχε τη δυνατότητα στους ομογενείς ιδιοκτήτες ακινήτων να εκφράσουν τη δυσφορία τους για την επικείμενη συζήτηση για τη νομοθεσία που αφορά τα ακίνητα με ελεγχόμενο και σταθεροποιημένο ενοίκιο, καθώς επίσης και με τα φορολογικά και, όπως θα δείτε και στη ζωντανή μετάδοση της συζήτησης στο Face Book  των «Αναμνήσεων» υπήρξε έντονο ύφος – πρωτοφανές για τα δεδομένα των συνελεύσεων του εν λόγου συλλόγου.

Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. Τζον Σφακιανός, Δρ. Τζορτζ Φίσερ, Γεώργιος Κίτσιος, Γεώργιος Αλεξίου και Μαρία Μπότσιου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Μιχάλης Γιάνναρης παρουσίασε τη δική του εκδοχή σε όσα συνέβησαν πριν και μετά το ναυάγιο και έθεσε ευθέως το ερώτημα «εάν ήταν όντως αυτός που προκάλεσε το ναυάγιο της μεγάλης επένδυσης της Amazon στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι και μάλιστα το διασκέδασε λέγοντας ότι αν όντως ήταν αυτός τότε πρόκειται περί ενός μεγάλου κατορθώματος.

Στην πράξη όμως ο Μιχάλης Γιάνναρης, όπως αποδείχτηκε και από τη συζήτηση και από τις απαντήσεις τόσο του ιδίου, όσο και του κ. Βαλόουν ήταν το εξιλαστήριο θύμα της όλης υπόθεσης.

Βασικοί υπαίτιοι του ναυαγίου ήταν ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης και ο Δήμαρχος Μπιλ Ντε Μπλάσιο, οι οποίοι προχώρησαν στη συμφωνία χωρίς να ενημερώσουν τα αντίστοιχα νομοθετικά σώματα και η ίδια η Amazon η οποία το έβαλε στα πόδια.

Ο κ. Γιάνναρης επεσήμανε ότι δεν είχαν ούτε την παραμικρή ενημέρωση για το περιεχόμενο της συμφωνίας και μεταξύ άλλων τόνισε: «Ήμουν υποψήφιος για την αρμόδια Επιτροπή της Πολιτειακής Γερουσίας. Δεν τοποθετήθηκα ποτέ, γιατί δεν με ενέκρινε ο Κυβερνήτης. Γυρίζουν και λένε όμως ότι εγώ φταίω. Ξέρω ότι έχω δύναμη, αλλά εάν με θεωρούν πιο ισχυρό από τον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη, κάτι δεν πάει καλά».

Από αριστερά διακρίνονται οι Πολ Βαλόουν, Γεώργιος Κίτσιος, Γεώργιος Αλεξίου, Μαρία Μπότσιου και Μιχάλης Γιάνναρης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στη συνέχεια ανέφερε τα δικά του επιχειρήματα σχετικά με τα συν και τα πλην μιας τόσο μεγάλης επένδυσης και υπεραμύνθηκε της πάγιας θέσης του ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη δεν χρειάζεται φοροελαφρύνσεις και κίνητρα για τις επενδύσεις του.

Ο κ. Γιάνναρης αναφέρθηκε και στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μετρό, στα έργα που τελούνται στους σταθμούς και στον αγώνα που έχει κάνει για την προσθήκη ανελκυστήρων σε όλους τους σταθμούς.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη νομοθεσία που αφορά τα διαμερίσματα με σταθεροποιημένο ενοίκιο επεσήμανε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το πρόγραμμα του «MCI» (το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να περάσουν ένα μέρος του κόστους για τα αναγκαία έργα στους ενοικιαστές) και κάλεσε τους ομογενείς να συμμετάσχουν στις ακροάσεις που θα γίνουν σε όλες της κομητείες του δήμου της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γεώργιος Αλεξίου, επεσήμανε ότι ήταν υπέρ αυτής της συμφωνίας και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και τα πολιτειακά νομοθετικά όργανα δεν ενημερώθηκαν επαρκώς για την συμφωνία.

Γενική άποψη από τη γενική συνέλευση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο επίτιμος πρόεδρος, Γιώργος Κίτσιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της συνέχισης των διαπραγματεύσεων στο παρασκήνιο και μεταξύ άλλων τόνισε: «Όταν πρόκειται να γίνει μια τέτοια επένδυση, διενεργείται πάντα μια Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Επίσης, δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν ελήφθησαν υπόψη οι κοινωνικές συνθήκες της περιοχής. Δεν θα έρχονταν 25.000 άτομα όλα μαζί, υπήρχε χρόνος για να βελτιωθούν οι υποδομές».

Ο Ντίνος Ράλλης εξέφρασε τη δυσφορία για τις αυξήσεις των φόρων ακινήτου περιουσίας, για τις τιμές του νερού και το αυξανόμενο κόστος συντήρησης των ακινήτων και τόνισε ότι κανένας δεν υπολογίζει τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν κτίρια από ένα έως και έξι οικογενειών και οι οποίοι βλέπουν καθημερινά να εξανεμίζονται οι αποδόσεις των επενδύσεών τους.

Ο Γεώργιος Κίτσιος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και την παρέλαση την επόμενη Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν.

Ιατρική ενημέρωση

Το πρώτο μέρος της γενικής συνέλευσης ήταν αφιερωμένο στην ιατρική ενημέρωση. Ο παθολόγος Δρ. Γεώργιος Φίσερ έκανε μια γενική αναφορά στο ρόλο των οργάνων του σώματος και στις διάφορες παθήσεις και υπενθύμισε ότι ο καλύτερος τρόπος θεραπείας των ασθενειών είναι η πρώιμη διάγνωση.

Εκτενή αναφορά ο ομιλητής έκανε και στο ρόλο της διατροφής και της άσκησης στην αντιμετώπιση των ασθενειών.

Ο Δρ. Ιωάννης Σφακιανός ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής  του Τμήματος Ουρολογίας του Νοσοκομείου «Mount Sinai» αναφέρθηκε στις νεφροπάθειες, στις ουρολοιμώξεις, στις παθήσεις του προστάτη, στην ακράτεια των ούρων καθώς επίσης και στις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης των παθήσεων συμπεριλαμβανομένου και του Καρκίνου.

Μετά τις ομιλίες οι γιατροί απάντησαν στις ερωτήσεις του ακροατηρίου σχετικά με τα φάρμακα, τον τρόπο διατροφής, τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής.

Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. Τζον Σφακιανός, Δρ. Τζορτζ Φίσερ, Γεώργιος Κίτσιος, Γεώργιος Αλεξίου και Μαρία Μπότσιου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.