ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Έκλεψε στην κυριολεξία τις καρδιές των ομογενών η ταινία «Faith Hope & Love» η οποία προβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 27 Φεβρουαρίου 2019 στο κινηματοθέατρο «AMC Raceway 10 Theater» στο Ουέστμπουρι της Νέας Υόρκης.
Πρόκειται για τη νέα παραγωγή της «Ellinas Productions» και του σεναριογράφου, σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή της ταινίας Ρόμπερτ Κραντζ (Χαράλαμπος Καρούντζος) η οποία προβάλλεται ήδη σε είκοσι πέντε πολιτείες της Αμερικής και την 15 Μαρτίου θα προβληθεί στο προαναφερόμενο κινηματοθέατρο.
Ο ανερχόμενος αστέρας της Ελληνοαμερικανικής Κινηματογραφίας Ρόμπερτ Κραντζ είχε έρθει από νωρίς, υποδέχονταν με ευγένεια τους ομογενείς του Λονγκ Αϊλαντ, συνομιλούσε μαζί τους και τα φλας των κινητών τηλεφώνων πήραν φωτιά.
[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=km8SIB2LZj4&feature=youtu.be” width= https=”yes”]
Οι εισαγωγικές ομιλίες του ύπατου αντιπροέδρου της AHEPA, Δημήτρη Κόκοτα, των ιερατικών προϊσταμένων των κοινοτήτων του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον και των Τριών Ιεραρχών στο Μπρούκλιν, π. Ιωάννη Λαρδά και π. Ευγενίου Παπαγιαννάκη, αντίστοιχα, καθώς επίσης και του πρωταγωνιστή Ρόμπερτ Κραντζ προλείαναν το έδαφος και ερέθισαν τα αντανακλαστικά των ομογενών.
Η ταινία, όπως επεσήμανε ο συγγραφέας, είναι μια ρομαντική κωμωδία η οποία έχει ως πρωταγωνιστές τον ομογενή Τζίμυ Ελπίδα πατέρα δύο ανήλικων κοριτσιών Δήμητρα και Τζία που έχασε πρόωρα τη πολυαγαπημένη σύζυγό του Ντέμπυ και πέρασε από το Γολγοθά στην Ανάσταση και τη δασκάλα χορού Faith Truley που μετά το διαζύγιο βίωνε το δικό της Γολογοθά, διότι βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και η ίδια η Σχολή Χορού.
Η ταινία πραγματεύεται το ρόλο της ελληνοορθόδοξης πίστης, της ελπίδας και της αγάπης – συζυγικής, πατρικής και θυγατρικής – στη ζωή των ανθρώπων και, όπως επεσήμανε στις «Αναμνήσεις» ο ύπατος αντιπρόεδρος της AHEPA Δημήτρης Κόκοτος διαφέρει από όλες τις άλλες ταινίες με θέμα την ελληνοαμερικανική οικογένεια διότι προβάλει και το πιο σημαντικό σέβεται τις αξίες που πρεσβεύουμε ως ομογένεια.
«Η ταινία παρήχθη 16 περίπου χρόνια με την ταινία «Γάμος αλά Ελληνικά» (My Big Fat Greek Wedding) που είχε σπάσει τα ταμεία και μας παρέχει τη δυνατότητα ως ομογένεια να βρεθούμε σε μια κοινή προσπάθεια να στηρίξουμε την ταινία – όχι μόνο διότι είναι προϊόν ενός ομογενή – αλλά διότι σέβεται την Ελληνορθόδοξη Πίστη και μας παρέχει τη δυνατότητα να αντιληφθούμε ότι η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη είναι οι βασικοί καταλύτες κάθε επιτυχίας», επεσήμανε ο κ. Κόκοτας, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας για την υποστήριξη της ταινίας στην τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης.
Ο κ. Κραντζ κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής ομιλίας αναφέρθηκε στη δύναμη της πίστεως της ομογενούς συζύγου του Tricia που επέμενε ελληνικά, διέψευσε τους γυναικολόγους και έφερε στον κόσμο τρίδυμα αγόρια, τα οποία σήμερα είναι στο Κολέγιο και εξαίρετοι παίκτες του μπάσκετ και τόνισε ότι το σενάριο έχει την αφετηρία του σ΄ αυτό το γεγονός.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Ρόπερτ Κραντζ, ο οποίος υποδύεται τον Τζίμυ Ελπίδα (που επειδή οι Αμερικανοί δυσκολεύονταν να το προφέρουν το έκανε Jimmy Hope, η συμπρωταγωνίστρια Peta Murgatroyd από το Dancing With Stars η οποία υποδύεται την Faith Truley, ο Ed Asnerm, o Michael Richards, o Corbin Bernsen, o Maks Chmerkovsky, Natasha Bure, καθώς και η σύζυγός του Tricia, η οποία υποδύεται μια από τους κριτές του διαγωνισμού χορού.
Η ταινία έχει ως κεντρικό μοτίβο το ο Θεός άκουγε (God was listening) και αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι οι προσευχές της μικρότερης κόρης του Δήμητρα να συμμετάσχει ο χαροκαμένος πατέρας της στο διαγωνισμό χορού και να κινήσει.
Παράλληλα αποδεικνύει πως ο Θεός εισάκουσε τις επιθυμίες που η σύζυγός του είχε γράψει σε ένα γράμμα σε ανύποπτο χρόνο πριν το αυτοκινητικό δυστύχημα που της στοίχισε τη ζωή και ο Τζίμυ Ελπίδας παντρεύτηκε τη Δασκάλα Χορού, έφεραν στον κόσμο ένα αγοράκι και η χαροκαμένη οικογένεια απέκτησε και πάλι τη γαλήνη και την ευτυχία.
Ο Ρόμπερτ Κραντζ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την καταγωγή του επεσήμανε ότι το επώνυμο της οικογένειάς του ήταν Καρούντζος, ότι το άλλαξε ο πατέρας του και ότι το όνομά του υπό κανονικές συνθήκες θα αναγραφόταν Χαράλαμπος Καρούντζος.
«Δεν είμαι ο τέλειος Έλληνας. Η γλώσσα είναι δύσκολη, δεν πηγαίνω στην εκκλησία κάθε Κυριακή, δεν ξέρω ιστορία όσο θα έπρεπε. Είναι όμως κάτι που αισθάνομαι μέσα μου και το οποίο θέλω να μοιραστώ με το ευρύτερο κοινό. Θέλω να τιμήσω τους παππούδες μας και τους γονείς μας και να κρατήσω αυτές τις ιστορίες ζωντανές», κατέληξε ο κ. Κραντζ.
Για περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και το πρόγραμμα των προβολών κάνετε κλικ στην επίσημη ιστοσελίδα: https://fhl.movie/cast/robert-krantz/