Με νέα υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το Κέντρο Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού ΙΣΝ στο UCLA, στο Λος Άντζελες, και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών ΙΣΝ στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser University (SFU), στη Bρετανική Κολομβία, ξεκινούν μία πιλοτική συνεργασία με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων.
Μάθε περισσότερα για τη νέα συνεργασία από τις ανακοινώσεις του SFU και του UCLA.
Η νέα συνεργασία, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, έρχεται να χτίσει πάνω στην πολυετή εμπειρία των δύο οργανισμών, στον τομέα της διοργάνωσης επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ανοικτών για το κοινό.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε δύο στενούς συνεργάτες του ΙΣΝ να επεκτείνουν τη συνεργασία τους, διερευνώντας πώς η διεθνής ανταλλαγή ιδεών και η μετακίνηση ανθρώπων, ως θεμελιώδη στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού, μπορούν να ενισχύσουν τον τομέα των ελληνικών σπουδών», δήλωσε η Διευθύντρια Προγραμμάτων του ΙΣΝ, Casey Russo. «Η διάδοση του ελληνικού πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο, της ιστορίας αλλά και του δυναμικού παρόντος της Ελλάδας αποτελούν θεμελιώδη στόχο του ΙΣΝ, από την ίδρυσή του. Τα Πανεπιστήμια SFU και UCLA έχουν επιδείξει αξιοσημείωτο έργο στον τομέα της προώθησης της ακαδημαϊκής γνώσης και της προσέλκυσης ενός ευρύτερου κοινού, μέσω καινοτόμων, νέων προγραμμάτων, και ανυπομονούμε με ενθουσιασμό να δούμε τους καρπούς αυτής της συνεργασίας».
Το Κέντρο Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού ΙΣΝ στο Πανεπιστήμιο UCLA αποτελεί έναν κόμβο διδασκαλίας και έρευνας στους τομείς της ανθρωπολογίας, της αρχαιολογίας, της ιστορίας της τέχνης, των κλασικών σπουδών, των ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών, της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και της φιλοσοφίας. Ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του το 2020 με ιδρυτική δωρεά $5 εκατομμυρίων από το ΙΣΝ και συνεχίζει να επεκτείνει τα προγράμματά του με τη συνεχιζόμενη υποστήριξη του Ιδρύματος.
Το ΙΣΝ έχει αναπτύξει μία μακροχρόνια και πολυδιάστατη συνεργασία με το SFU, και το 2011, με δωρεά του δημιουργήθηκε το Kέντρο Ελληνικών Σπουδών ΙΣΝ. Το ΙΣΝ έχει επίσης υποστηρίξει τη δημιουργία σύγχρονων εργαλείων εκμάθησης της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, που οδήγησε στη δημιουργία της διαδραστικής πλατφόρμας Staellinika.