ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απίστευτη με όλη την σημασία της λέξεως είναι η θλίψη και η συγκίνηση που προκάλεσε στην ομογένεια της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης ο πρόωρος θάνατος του αντιπροέδρου της «Investors Bank» και συνάμα συμβούλου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Νέας Υόρκης Χρήστου Κούτση (Christos Koutsis) που όπως έγραψαν ο «Αναμνήσεις» απεβίωσε το Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020 σε ηλικία 63 ετών.
Κι αυτό διότι ο αείμνηστος εργάστηκε κυρίως σε ελληνικές και ομογενειακές τράπεζες, ξεκινώντας από την Atlantic Bank από το 1990 έως και το 2000 και μετέπειτα στην Marathon Bank. Μετά την εξαγορά της τελευταίας από την Investors Bank, δεν ακολούθησε την πεπατημένη, αλλά παρέμεινε και ανέλαβε τα καθήκοντα του αντιπροέδρου και ασχολήθηκε και πάλι με τον τομέα των δανείων.
Τα τρία περίπου 24ωρα που μεσολάβησαν από την εκδημία του υπήρξαν από τα πιο συγκινητικά ακόμη και τον γράφοντα που είχε την τύχη και το προνόμιο να γνωρίσει από κοντά τον αείμνηστο, διότι μας παρείχαν την δυνατότητα να γνωρίσουμε πολλές άγνωστες μέχρι χθες πτυχές της κοινωνικής προσφοράς και της φιλανθρωπικής δράσης του εκλιπόντα.
Η πρόεδρος της Atlantic Bank, Νάνσυ Παπαϊωάννου και οι τα στελέχη του τμήματος «Premiere Banking» κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν την θλίψη για τον θάνατο του Χρήστου και εξήραν την προσφορά του στην Atlantic Bank και στην ομογένεια.
Παράλληλα τόνισαν ότι οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας διατηρήθηκαν και μετά την αποχώρηση του αειμνήστου από την Atlantic Bank.
H κ. Νάνσυ Παπαϊωάννου, η οποία αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Ελλάδα επικοινώνησε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος με την σύζυγό του, Κλεοπάτρα Κούτση προκειμένου να της εκφράσει τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια:
«Γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλον την αγάπη μας για τον Χρήστο και ότι όλοι εμείς στην Atlantic Bank διατηρούμε τις καλύτερες αναμνήσεις γι αυτόν. Είμαστε συντετριμμένοι από την μεγάλη απώλεια και από την στέρηση του χαμόγελού του».
Η Νεκρώσιμη Ακολουθία
Οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνάδελφοί του αύριο, Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2010 από τις 9.45 π.μ. έως και τις 10.45 π.μ. θα συγκεντρωθούν στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στην διεύθυνση 51 Paramus Rd., Paramus, NJ 07652 προκειμένου να προσκυνήσουν την σορό του και να εκφράσουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αμέσως μετά θα παρακολουθήσουν την Νεκρώσιμη Ακολουθία.
Στην συνέχεια θα μεταβούν στο Κοιμητήριο «Reedeemer Cemetery, Mahwah, NJ», προκειμένου να παρακολουθήσουν τον ενταφιασμό του και να του απευθύνουν το στερνό αντίο.
Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο: Lung Cancer Foundation of America 15 South Franklin Street New Ulm, MN 56073.
Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Κλεοπάτρα το γένος Χατζησάββα, τα παιδιά, Παναγιώτη και Άντρια, την πεθερά Καλλισθένη Χατζησάββα το γένος Μούσκου, τα αδέλφια Ειρήνη και Ναπολέοντα Κορέντζου, τους κουνιάδους Ελένη και Πάνο Αγραφιώτη, πρέσβη Χαράλαμπο και Σουζάνα Χατζησάββα, Γιώργο και Κατερίνη Χατζησάββα, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Εξαίρετος οικογενειάρχης
Ο Χρήστος Κούτσης γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1956 στην Αθήνα. Οι γονείς του Παναγιώτης Κούτσης και Πηνελόπη το γένος Οικονομίδου έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά την Ειρήνη και τον Χρήστο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας. Ο πατέρας του ήταν επιχειρηματίας και επένδυσε όσο ελάχιστοι στην παιδεία των παιδιών του. Η Ειρήνη σπούδασε αγγλική φιλολογία και ο Χρήστος οικονομικές επιστήμες.
Την περίοδο των σπουδών του στην Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης γνώρισε την φοιτήτρια Κλεοπάτρα Χατζησάββα που καταγόταν από την Πάφο και η γνωριμία αυτή έπαιξε καταλυτικό ρόλο σε όλη τους την ζωή.
Το 1980 ο Χρήστος ήρθε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Southeastern Oklahoma State University και μετά από έναν χρόνο ήρθε και η Κλεοπάτρα Χατζησάββα.
Μετά τις σπουδές εγκαταστάθηκαν στη Νέα Ιερσέη και το 1986 έδωσαν τον όρκο της αιώνιας αγάπης και τον τήρησαν όσο ελάχιστοι.
Ο Χρήστος εργάστηκε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε ομογενειακές τράπεζες και αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν. Ήταν μια ενσυνείδητη επιλογή να βρεθεί κοντά στους ομογενείς και πάνω από όλα να τους εξυπηρετήσει με πάθος.
Η Κλεοπάτρα είναι εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο στη Νέα Ιερσέη.
Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και την Άντρια τα οποία είναι δίδυμα και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία τους. Η Άντρια είναι χημικός μηχανικός και ο Παναγιώτης πολιτικός μηχανικός και ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Νέα Ιερσέη, διότι ομιλούν άπταιστα την ελληνική γλώσσα.