Άνοιξε και πάλι ο δρόμος για την κατεδάφιση του Grand Prospect Hall

Το ιστορικό Grand Prospect Hall στο Μπρούκλιν.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η αρμόδια επιτροπή Διατηρητέων Κτηρίων της Νέας Υόρκης απέρριψε το αίτημα των κατοίκων του Μπρούκλιν, να προχωρήσει σε ανασκόπηση (review) του Grand Prospect Hall, με αντικείμενο την πιθανή υπαγωγή του στον κατάλογο των διατηρητέων κτηρίων της πόλης.

Η απόφαση αυτή, ανοίγει και πάλι τον δρόμο για την κατεδάφιση της πρόσοψης του κτηρίου, από το νέο ιδιοκτήτη, τον Ομογενή Άγγελο Ρήγα, εφόσον φυσικά εκδοθούν πρώτα οι απαραίτητες άδειες κατεδάφισης. Ο κ. Ρήγας υποστηρίζει ότι ήδη στο επιχρυσωμένο εσωτερικό είχε ξεκινήσει η κατεδάφιση πριν εκείνος ολοκληρώσει την αγορά.

Η Επιτροπή που είναι γνωστή ως «Landmark Preservation Commission» εξέδωσε την Τρίτη την απόφαση της, που όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, την στήριξε σε ορισμένες αλλαγές που έγιναν στο εξωτερικό του κτηρίου, στην διάρκεια του 20ου αιώνα, που κατά την γνώμη της, άλλαξαν ριζικά την αρχική μορφή του κτηρίου.

Εξωτερική άποψη του ιστορικού κέντρου και ένθετη φωτογραφία οι πρώην ιδιοκτήτες του Μιχάλης και Αλίκη Χαλκιά.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε στους ενδιαφερόμενους ακτιβιστές  κατοίκους, που ωστόσο επιμένουν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να μην προχωρήσει η κατεδάφιση.

Το Grand Prospect Hall αποτελούσε ένα από τα στολίδια του Μπρούκλιν σε ότι αφορά τους χώρους εκδηλώσεων και αργότερα όταν πέρασε στα χέρια της Οικογένειας Χαλκιά σε φημισμένο χώρο δεξιώσεων γαμήλιων τελετών.

Ήταν για όσους θυμούνται, παροιμιώδης, η διαφήμιση στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια με πρωταγωνιστές τον αείμνηστο Μάικλ Χαλκιά και την σύζυγό του Αλίκη ότι «κάνουμε τα όνειρά σας πραγματικότητα»

Όπως  αναφέρει η εφημερίδα «Brooklyn Paper» στην ιστοσελίδα της, τα άλλα «στολίδια» είναι το κτήριο της Τράπεζας «Williamsburg Savings Bank» και το «Prospect Park Boathouse».

Όπως και τα προαναφερόμενα κτήρια, έτσι και το  Grand Prospect Hall, σχεδιάστηκε το 1901 από τον ίδιο αρχιτέκτονα, τον  Ulrich J. Huberty. Από την αρχή, λειτουργούσε ως χώρος συγκεντρώσεων και ψυχαγωγίας των μεταναστών που προέρχονταν κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη.

-Advertisement / Διαφήμιση-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.