Εορτασμός του «ΟΧΙ» στο Γ. Προξενείο Ελλάδας στη Νέα Υόρκη

0
Φωτογραφία: Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας Ν. Υόρκης.

Με μια λιτή και μεστή περιεχομένου σχολική γιορτή τιμήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2024 η Επέτειος του «ΟΧΙ» στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη μεταξύ 11:00 με 13:00.

Τις μαθητικές αντιπροσωπείες των σχολείων της Κοινότητας της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ του Ημερήσιου Σχολείο «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή» της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν και του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, τις οποίες συνόδευαν εκπαιδευτικοί, ιερατικοί προϊστάμενοι και μέλη του Σχολικών Επιτροπών, υποδέχτηκε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας κ. Ιφιγένεια Καναρά μαζί με την Αν. Συντονίστρια Εκπαίδευσης Δρ. Δήμητρα Πατρωνίδου, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο εκπροσώπησε ο Επίσκοπος Διοκλείας και συνάμα πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, π. Νεκτάριος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Εθνικό Ύμνο, τον οποίο έψαλε η 3 η τάξη του Σχολείου του Τιμίου Σταυρού, και ακολούθησε, αντί ομιλίας, η προβολή ενός εύληπτου εκπαιδευτικού βίντεο γύρω από τα ιστορικά γεγονότα της 28 ης Οκτωβρίου

Φωτογραφία: Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας Ν. Υόρκης.
  1. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με αφηγήσεις, απαγγελίες και σκετς των παιδιών των Σχολείων της Ζωοδόχου Πηγής και του Τιμίου Σταυρού, όλα στο πνεύμα της Επετείου και δουλεμένα με φροντίδα και μεράκι από τους/τις εκπαιδευτικούς.
  2. Το σύντομο πρόγραμμα έκλεισε με χορούς χαρακτηριστικούς των γεωγραφικών περιφερειών της Ελλάδας από τα χορευτικά τμήματα της 7 ης και 12 ης τάξης του Σχολείου του Αγίου Δημητρίου και επισφραγίστηκε με μια σύντομη συζήτηση με τα παιδιά ανά ομάδες, έναν ουσιαστικό αναστοχασμό για το νόημα της Επετείου του «ΟΧΙ» και της αντίστασης.
  3. Παιδιά, συνοδοί και προσκεκλημένοι, αφού απόλαυσαν έναν φιλόξενο μπουφέ, αποχαιρετίστηκαν εγκάρδια ανταλλάσσοντας
    «Χρόνια Πολλά» και αμοιβαίες ευχαριστίες.
Φωτογραφία: Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας Ν. Υόρκης.
Φωτογραφία: Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας Ν. Υόρκης.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.