Το Γενικό Προξενείο Κορυτσάς μετακόμισε στο «Κτίριο Σεφέρη» 

0
Η προτομή του Γιώργου Σεφέρη στην ομώνυμη οικία, όπου μετακόμισε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας. Φωτογραφία: https://www.pelasgoskoritsas.gr/

Συμπληρώθηκαν δύο περίπου εβδομάδες από την στιγμή που ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μετακόμισης στο κτίριο όπου το 1936 έως 1938 ήταν Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κορυτσά και Προξενική Κατοικία όπου διέμενες ο Γιώργος Σεφεριάδης ο γνωστός μας νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης.

Το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, όπως ακριβώς αρμόζει, δίπλα στο Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, άνηκε σε ιδιώτες κορυτσαίους αλλά αγοράστηκε από το Υπ. Εξ. Ελλάδος και μετά από πολλές περιπέτειες τελικά ανακαινίσθηκε και ετοιμάστηκε για την στέγαση του Γ.Π της Ελλάδος στην Κορυτσά το οποίο στεγαζόταν για σχεδόν 30 χρόνια σε κτίρια τα οποία ενοίκιαζε.

Σίγουρα ο νυν Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά ο κ. Γιωτόπουλος Νικόλαος αισθάνεται χαρά, υπερηφάνεια και τιμή για το γεγονός πως, ιστορικά, είναι ο πρώτος Γενικός Πρόξενος που επίσημα προσφέρει τις υπηρεσίες του εκεί όπου πρόσφερε ο Γιώργος Σεφέρης. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία και φωτισμό στο έργο του.

Στο προαύλιο χώρο του προξενείου τοποθετήθηκε προς τιμή του νομπελίστα ποιητή μας και μία προτομή.

Εν αναμονή των εγκαινίων…..

Πηγή: https://www.pelasgoskoritsas.gr/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.