Γιορτή για το ‘Όχι και εκλογές Συλλόγου Β/Ηπειρωτών «Πύρρος»

0
Το πολυφωνικό σύνολο επί τω έργω. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» και το Γυναικείο Τμήμα «Θυγατέρες της Ηπείρου» ακολουθώντας πιστά την παράδοση το μεσημέρι της Κυριακής, 27ης Οκτωβρίου 2024, θα γιορτάσει την 74η επέτειο του «‘Όχι» και του Έπους του ’40.

Η γιορτή θα λάβει χώρα στις 1.00 μ.μ. στο Ηπειρώτικο Σπίτι στην Αστόρια  (2514 Broadway Astoria, NY 11106) και έχει έντονο διδακτικό και πατριωτικό χαρακτήρα, καθώς ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» κρατά ψηλά το λάβαρο του αγώνα της ομογένειας για το Βορειοηπειρωτικό. Και αυτό διότι τα στελέχη και τα μέλη του μεγάλωσαν με τις αφηγήσεις των γονέων και των παππούδων τους που συμμετείχαν στον νικηφόρο αγώνα του Ελληνικού Στρατού που με τον απαράμιλλο ηρωισμό έγραψε τις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης ιστορίας του λαού μας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η φιλόλογος – διευθύντρια της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας με έδρα την Αστόρια, κ. Δήμητρα Βαρσάμη, η οποία θα αναφερθεί στο «Έπος του ‘40», στην συμβολή του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο και γενικότερα στον Β. Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των Ηπειρωτών της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ειδική μνεία αναμένεται να κάνει και στην σημερινή κατάσταση και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου καθώς επίσης στις προοπτικές και στις ευκαιρίες που αναμένεται να δημιουργηθούν με την έναρξη της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εκδήλωση θα διανθιστεί με τα τραγούδια της εποχής που θα ερμηνεύσει το πολυφωνικό συγκρότημα της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας

Γενική συνέλευση

Μετά το πέρας της γιορτής θα συνέλθει η γενική συνέλευση του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» η οποία θα εγκρίνει τον απολογισμό του προέδρου Δημητρίου Τσαβέγια και των υπολοίπων στελεχών του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες από το καταστατικό αρχαιρεσίες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος», κ. Δημήτριος Τσαβέγιας  και η πρόεδρος των «Θυγατέρων της Ηπείρου» Αντωνέτα Βαρσάμη στο μήνυμά τους προς τα μέλη και τα στελέχη του Συλλόγου αναφέρουν: «Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, με αφορμή τις εκλογές του συλλόγου «Πύρρος» και αμέσως μετά τον εορτασμό της «Ημέρας του Όχι».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την Εθνική μας γιορτή, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια ομιλία αφιερωμένη στο «Έπος του 1940», από την κ. Δήμητρα Βαρσάμη καθώς και τραγούδια που θα μας ταξιδέψουν στις ηρωικές στιγμές του ελληνικού λαού, από το πολυφωνικό της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας.

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την ημέρα αυτή και να συμμετάσχετε ενεργά στη συνέλευση για τις εκλογές του συλλόγου μας και στον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου.

Θα προσφέρουμε μεζεδάκια, γλυκά, καφέ και αναψυκτικά.

Η συμμετοχή όλων είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι στιγμές αυτές μας ενώνουν και μας θυμίζουν την αξία της εθνικής ενότητας και της ιστορικής μνήμης.

Σας περιμένουμε όλους! « καταλήγει η ανοικτή πρόσκληση.

Για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, τις αρχαιρεσίες και τις εγγραφές μελών οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τους προέδρους Δημήτριο Τσαβέγια (646) 806-3678 και Αντωνέτα Βαρσάμη (917) 603-4437.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.