Διάλεξη Τζον Σαρμπάνη για Κυπριακό στο Πανεπιστήμιο Rutgers

0
Ο ομογενής ομοσπονδιακός βουλευτής Τζον Σαρμπάνης. Φωτογραφία: Zoom

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην μνήμη του ευεργέτη και μεγάλου αγωνιστή για το Κυπριακό Νίκου Μουγιάρη είναι αφιερωμένη η διάλεξη του Ελληνοαμερικανού Βουλευτή  του Μέριλαντ Τζον Σαρμπάνη (John Sarbanes) με τίτλο «Η Κύπρος μετά το 1974: Ο Αγώνας Συνεχίζεται».

Η διάλεξη διοργανώνεται από το Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Rutgers και το Ταμείο της Έδρας Ελύτη σε  συνεργασία με ομογενειακούς οργανισμούς από την Κύπρο και την Ελλάδα και θα λάβει χώρα την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 6:30 μ.μ. στο Busch Student Center του πανεπιστημίου Rutgers στην διεύθυνση 604 Bartholomew Road στο Piscataway της Νέας Ιερσέης.

Η διάλεξη, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, είναι αφιερωμένη στην μνήμη του μεγάλου ευεργέτη τους, Νίκου Μουγιάρη και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την μαύρη 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής της Κύπρου και της κατοχής του βορείου τμήματος του νησιού που διοργάνωσε η ακαδημαϊκή κοινότητα και η οργανωμένη ομογένεια.

Η διάλεξη είναι ιστορική, καθώς είναι η τελευταία διάλεξη του Τον Σαρμπάνη ως ομοσπονδιακού βουλευτή. Και αυτό διότι ο ομογενής βουλευτής, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» δεν διεκδίκησε την επανεκλογή του.

Είναι ιστορική για έναν επί πλέον σημαντικό λόγο, καθώς συμπληρώνονται δώδεκα χρόνια από την επίσκεψη του Νίκου Μουγιάρη στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο «Rutgers University» της Νέας Ιερσέης και την ανακοίνωση της δωρεάς $600.000 για την ενίσχυση του ταμείου για την Εδρα Νεοελληνικών Σπουδών «Οδυσσέας Ελύτης».

Η δωρεά αυτή, ήταν η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ από ομογενείς στο εν λόγω Πανεπιστήμιο και υλοποιήθηκε σε τρία χρόνια, διότι ο ευεργέτης ήθελε να δώσει το έναυσμα στον Ελληνικό Πολιτιστικό Σύνδεσμο να συγκεντρώσει τριακόσιες επί πλέον χιλιάδες δολάρια.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δωρεάς δώρισε και άλλες διακόσιες επί πλέον χιλιάδες δολάρια ($200.000) με συνέπεια το Αποθεματικό Ταμείο για την Εδρα «Οδυσσέας Ελύτης» να ενισχυθεί με το συνολικό ποσό του ενός εκατομμυρίου εκατό χιλιάδων δολαρίων ($1.100.000).

Η διάλεξη θα είναι στα αγγλικά. Για κράτηση θέσεων, στείλτε μήνυμα SMS στο 973-722-2785 με όνομα και τον αριθμό θέσεων.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.