Κρήτη και Καζαντζάκης έρχονται στη Νέα Υόρκη και στο Νέο Κόσμο

1
Ο Νίκος Καζαντζάκης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Η Κρήτη και ο Νίκος Καζαντζάκης συναντούν τη Νέα Υόρκη και το Νέο Κόσμο», είναι ο γεμάτος νόημα τίτλος των εκδηλώσεων για την Κρήτη και τον Νίκο Καζαντζάκη που θα διοργανωθούν την επόμενη εβδομάδα (21-25 Οκτωβρίου 2024) στη Νέα Υόρκη, την Μέκκα του Ελληνισμού της Αμερικής.

Οι εκδηλώσεις, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», θα λάβουν χώρα από την21η έως και την 25η Οκτωβρίου 2024 στο Μανχάταν, στο Μπρούκλιν και στο Κουίνς και έχουν έντονο διδακτικό χαρακτήρα. Το λέμε και το υπογραμμίζουμε διότι η πλειοψηφία των εκδηλώσεων λαμβάνουν χώρα στο Κολέγιο του Κουίνς και στο Κέντρο Έρευνας «Hellenic American Project», καθώς επίσης και σε τρία Ημερήσια Σχολεία της ομογένειας.

Πρόκειται για το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, το Σχολείο «Βασίλειος Σπυρόπουλος» της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ και το Σχολείο «Αργύριος Φάντης» της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

H αφίσα της εκδήλωσης.

Οι εκδηλώσεις έχουν ταυτόχρονα έντονο εξωστρεφή χαρακτήρα καθώς απευθύνονται στο ευρύτερο αμερικανικό κοινό και στο παγκόσμιο κοινό, καθώς η κεντρική εκδήλωση θα λάβει χώρα και στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και τα  Παραρτήματα Νέας Υόρκης και Ελλάδας σε συνεργασία με την Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, την Περιφέρεια Κρήτης, το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, το Hellenic American Project του Κολλεγίου Κουίνς (Queens College), τη Νίκη Σταύρου (πνευματική δικαιούχος των έργων του Νίκου Καζαντζάκη), την Παγκρητική Ένωση Αμερικής και την Πολιτιστική Κρήτη – ΗΠΑ.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας

Η κεντρική εκδήλωση με τίτλο«Νίκος Καζαντζάκης: Ένας Παγκόσμιος Ταξιδευτής» θα λάβει χώρα στις 24 Οκτωβρίου 2024 στην έδρα του ΟΗΕ στο Μανχάταν και έχουν προσκληθεί ο γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και οι βοηθοί του, καθώς επίσης μόνιμοι αντιπρόσωποι και διπλωμάτες όλων των χωρών μέλη του ΟΗΕ.

Στην εν λόγω εκδήλωση θα συμμετάσχουν – μετά προσκλήσεως – και ηγέτες και εκπρόσωποι της ομογένειας.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη (69 E 79th St, New York, NY 10075) θα φιλοξενήσει την «Έκθεση Τεκμηρίων και στοιχείων της ζωής και του έργου του Νίκου Καζαντζάκη», η οποία λειτουργήσει από την Τετάρτη, 23η Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και θα είναι ανοικτή για το ευρύτερο κοινό από τις 9:00 π.μ. – 4.00 μ.μ., καθημερινά.

Το βράδυ της Πέμπτης, 24ης Οκτωβρίου και ώρα 6.00 μ.μ. η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας Ιφιγένεια Καναρά και οι συνεργαζόμενοι φορείς θα διοργανώσουν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση της έκθεσης.

Η παρουσίαση της έκθεσης είναι ανοικτή για το κοινό, αλλά λόγω των περιορισμένων θέσεων οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή κάνοντας κλικ στο https://events.humanitix.com/the-mobile-exhibition-of-nikos-kazantzakis-s-museum.

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

  1. Γιασου Δημήτρη μην ποτέ σου χρησιμοποιησης ξανά την λέξη (μεκα ) για τίποτα! Είναι πολύ ταπεινωτικο για εμάς με τόσες λέξεις Ελληνικές Να χρησιμοποιούμε αυτήν για παράδειγμα!! Το είχες κάνει ξανά στον κηρυκα όταν έγραψες ότι η Αστορια ειναι η μέκα της Ελληνικής γαστρονομίας στην Αμερική Ατυχεστατη παρομοίωση Τους δίνουμε αξία!! Που δεν τους πρέπει Σε ευχαριστώ πολυ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.