Ομιλία Παύλου Τσίμα στο Κέντρο Ελληνικών του Stony Brook

0
Η αφίσα της εκδήλωσης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Stony Brook ξεκινά δυναμικά το Φθινόπωρο 2024 με ακαδημαϊκές ομιλίες μέσα στον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο που αφορούν τα γεγονότα της νεότερης ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας και της Κύπρου: τον εορτασμό των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και τα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Οι δύο πρώτοι ομιλητές της χρονιάς θα εστιαστούν στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Οι καλεσμένοι του Κέντρου τον Οκτωβριο είναι ο δημοσιογράφος κ. Παύλος Τσίμας και ο καθηγητής κ. Κωστής Κορνέτης.

Η πρώτη ομιλία θα είναι διαδικτυακή και θα λάβει χώρα την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 4.00 μ.μ. Ο τίτλος της εισήγησης του κ. Παύλου Τσίμα είναι «Η Μεταπολίτευση ως μετάβαση και ως πολιτική εποχή. Φως και Σκιες».

Ο Παύλος Τσίμας σπούδασε στην Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σαν δημοσιογράφος διετέλεσε πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα Ριζοσπάστης, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού 902, της εφημερίδας ΠΡΩΤΗ και του περιοδικού ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Από το 1991 αρθρογραφεί στην εφημερίδα Τα Νέα. Συμμετείχε στην δημοσιογραφική ομάδα που εγκαινίασε τον Αθήνα 9.84, και ξεκίνησε την πρώτη του ενημερωτική εκπομπή στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το 1993.

Έχει παρουσιάσει εκπομπές δημοσιογραφικής έρευνας και πολιτικά talk shows στην τηλεόραση του MEGA και την ΕΡΤ. Πιο πρόσφατα άρχισε να συνεργάζεται ξανά με τον ΣΚΑΙ ως παραγωγός ενημερωτικών τηλεοπτικών εκπομπών, σχολιαστής στο δελτίο ειδήσεων και παραγωγός της καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής «Ημερολόγιο».

Έχει γράψει δύο βιβλία «Το χρονικό της κρίσης» και «Ο φερετζές και το πηλήκιο», δημοσιευμένα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Τιμήθηκε με το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση το 1988.

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Stony Brook University λειτουργεί από το 2011, και καθιερώθηκε επίσημα το 2017 με τη γενναιόδωρη χορηγία του κ. Πέτρου Τσαντέ και άλλων ομογενών της ευρύτερης κοινότητας του Port Jefferson.

Περιλαμβάνει την έδρα Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (που έχει επιχορηγηθεί από την οικογένεια Τσαντέ) και προσφέρει στους Ελληνικής και Κυπριακής καταγωγής και φιλέλληνες φοιτητές μας την ευκαιρία να αρχίσουν ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη γλώσσα, τον πολιτισμό και την ιστορία μέσα από ένα ευρύ κι ευέλικτο πρόγραμμα Σπουδών.

Το link για την ομιλία με τον δημοσιογράφο κ. Π. Τσίμα αυτήν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 4.00 το απόγευμα θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του Κέντρου των Ελληνικών Σπουδών (www.stonybrook.edu/hellenic) κι εδώ:

Join Zoom Meeting https://stonybrook.zoom.us/j/93659686973?pwd=agjHFV3QSaRxamvj14p2nT68xY0PXG.1

Meeting ID: 936 5968 6973

Passcode: 037941

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.