Δωρεές για Γεύμα Ευχαριστών Ε/Αμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Γεώργιος Κίτσιος, Γεώργιος Αλεξίου και Τζόρτζ Ντέλης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δέκα εννέα χιλιάδες δολάρια προσέφεραν οι ευεργέτες του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας Γεώργιος και Στέιση Φακίρης, καθώς επίσης και άλλα ηγετικά στελέχη και μέλη για την διοργάνωση του καθιερωμένου ετήσιου γεύματος των Ευχαριστιών.

Πρόκειται για το μοναδικό Γεύμα των Ευχαριστιών στην τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης που παρατίθεται ανήμερα της Εορτής των Ευχαριστιών από έναν ομογενειακό φορέα.

Το φετινό είναι το 33ο και ο επίτιμος πρόεδρος Γεώργιος Αλεξίου και η σύζυγός του Ελπίδα Αλεξίου έπιασαν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά δουλειά και μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, 3ης Οκτωβρίου 2024, εξασφάλισαν δωρεές της τάξεως των $19.000.

Από αριστερά διακρίνονται οι Φρανκ Ρίσι, Γεώργιος Κίστσιος, Γεώργιος Αλεξίου και η δικηγόρος Όλα Σομέρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η προετοιμασία του δείπνου, καθώς επίσης και άλλα θέματα που αφορούν την νομοθεσία που διέπει την αγορά ακινήτων του δήμου της Νέας Υόρκης βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, 2ας Οκτωβρίου 2024 στα ιδιόκτητα γραφεία στην Αστόρια.

Το Γεύμα των Ευχαριστιών θα παρατεθεί ανήμερα της Εορτής και συγκεκριμένα στις 28 Νοεμβρίου 2024 με την παροχή και διανομή πακέτων φαγητών με γαλοπούλα και τα άλλα εδέσματα που η παράδοση επιτάσσει.

Καθ΄όλη την διάρκεια του γεύματος οι ομογενείς κιθαρωδοί Σεραφείμ Λάζος και Τάσος Παπαϊωάννου για μια ακόμη φορά θα αναλάβουν αφιλοκερδώς την ψυχαγωγία των εθελοντών και των εκπροσώπων της πολιτείας, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των διπλωματικών αρχών.

Πρώτος από αριστερά ο ευεργέτης του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας Γεώργιος Φακίρης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Νομοθεσία για σταθεροποιημένα ενοίκια

Η γενική συνέλευση ήταν αφιερωμένη στην νομοθεσία που ρυθμίζει την λειτουργία των διαμερισμάτων με ελεγχόμενο και με σταθεροποιημένο ενοίκιο και τον συντονισμό ανέλαβε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Κίτσιος.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Φράνκ Ρίσι, η Κέλυ Φαρέλ και η ομογενής δικηγόρος Όλγα Σομέρας, οι οποίοι απάντησαν στις ερωτήσεις του ακροατηρίου σχετικά με τις αυξήσεις των ενοικίων της τάξεως των 2.75% για ανανεώσεις μισθωμάτων για ένα έτος και της τάξεως των 5.25 % για διετείς ανανεώσεις.

Το ακροατήριο συμμετείχε στην συζήτηση και έγειρε μια σειρά διλημμάτων σχετικά με τα διαμερίσματα με ελεγχόμενο και με σταθεροποιημένο ενοίκιο.

Στιγμιότυπο από τη προσευχή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προβληματική λειτουργία των δικαστηρίων και η έδρα επεσήμανε ότι για να τελεσφορήσει μια αγωγή απαιτούνται από τρις έως τέσσερα χρόνια ανάλογα με την κομητεία που βρίσκεται το ακίνητο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Κίτσιος επεσήμανε ότι ποτέ δεν εισήλθε στην διαδικασία έξωσης, αφ’ ενός μεν διότι είναι χρονοβόρα, αφ’ ετέρου δε διότι το κόστος είναι δυσβάστακτο.

Η κ. Ειρήνη Σταθάτου αναφέρθηκε στο νέο κανονισμό του δήμου της Νέας Υόρκης για την διάθεση απορριμμάτων. Ο κανονισμός τίθεται σε ισχύ στις 12 Νοεμβρίου και, βάσει αυτού, όλα τα σπίτια από 1 έως 9 οικογενειών θα πρέπει να τοποθετούν τα απορρίμματα σε κλειστούς κάδους.

Συνεπώς θα απαγορεύεται η διάθεση απορριμμάτων με πλαστικές σακούλες και στους παραβάτες θα δίνουν τσουχτερά πρόστιμα.

Ο προβληματισμός των παρισταμένων ήταν εμφανής, ενώ ένας εξ αυτών επεσήμανε ότι το μόνο που απέμεινε στους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι να παραδώσουν τα κλειδιά στον δήμο, διότι δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος, των ασφάλειών, του νερού, καθώς επίσης και τους φόρους ακινήτου περιουσίας.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.