Μάιρα Μυρογιάννη: Οι προτεραιότητες της ΓΓ Αποδήμων

0
Η Μάιρα Μυρογιάννη και ο Προκόπης Αγγελόπουλος. Φωτογραφία: Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.


Η Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Μάιρα Μυρογιάννη, παραχώρησε συνέντευξη στον Προκόπη Αγγελόπουλο, στην εκπομπή «Πάρε τον Χρόνο σου», στη Φωνή της Ελλάδας της ΕΡΤ.

Η κα Μυρογιάννη αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, όπως αποτυπώνονται στο Στρατηγικό Σχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024-2027.

Έκανε μνεία στην αναβάθμιση των προξενικών υπηρεσιών, στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση και στις δράσεις για το brain gain, αναφέροντας το πρόσφατο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, με τη ΔΥΠΑ, με αντικείμενο την προσέγγιση και ενημέρωση των Ελλήνων του εξωτερικού για τις ευκαιρίες εργασίας στην Ελλάδα.

Η Μάιρα Μυρογιάννη. Φωτογραφία: Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Η κα Μυρογιάννη επισήμανε ιδιαίτερα τη σημασία της διασύνδεσης της Ομογένειας με το μητροπολιτικό κέντρο, την ανάπτυξη δικτυών και δομών της ομογένειας καθώς και την ανάπτυξη συνεργασιών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

«Έχουμε μια Ελλάδα έξω από την Ελλάδα. Οι Έλληνες του εξωτερικού είναι πρεσβευτές της χώρας μας, και πρέπει να τους βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και στην ανάγκη τους να έχουν σύνδεση με τη χώρα μας» σημείωσε η Γενική Γραμματέας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις επαφές της με τις κοινότητες των Ομογενών, η κα Μυρογιάννη αναφέρθηκε στις επισκέψεις που προγραμματίζει στο προσεχές μέλλον, σημειώνοντας ότι θα επιδιώξει να έχει επαφές με όσο το δυνατόν περισσότερες κοινότητες,
για να συζητήσουν τις ανάγκες και τα ζητήματα που τις απασχολούν.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.