Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το φεστιβάλ του Μπέι Ριτζ (βίντεο)

0
Στιγμιότυπο από την παράσταση του χορευτικού του Ημερήσιου Σχολείου "Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή του Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το τριήμερο Ελληνικό Φεστιβάλ της μεγαλωνύμου κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το απομεσήμερο της Παρασκευής, 20ης Οκτωβρίου 2024 και ολοκληρώθηκε  το βράδυ της Κυριακής, 22ας Σεπτεμβρίου 2024 και κατά κοινή ομολογία ήταν ένα από τα καλύτερα των δύο τελευταίων δεκαετιών.

Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του έπαιξαν οι ιδανικές για την εποχή καιρικές συνθήκες, οι οποίες έδωσαν το έναυσμα στις τρεις γενιές των Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών να ανανεώσουν το ετήσιο ραντεβού, αφ ενός μεν, για να ενισχύσουν τα προγράμματα της κοινότητας, αφ ετέρου δε, για να απολαύσουν τα εύγευστα ελληνικά φαγητά και να ξεφαντώσουν με την ορχήστρα του Γιάννη Στάϊκου.

Το απόγευμα του Σαββάτου στις διασταυρώσεις των οδών πέριξ του ναού του Τιμίου Σταυρού και του Ημερήσιου Σχολείου «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή» έβλεπες χαρούμενους έφηβους και νέους να κατευθύνονταν προς το φεστιβάλ. Πολλοί από αυτούς ήταν απόφοιτοι των σχολείων της κοινότητας και έσπευσαν να παρακολουθήσουν την παράσταση των χορευτικών των σχολείων.

Οι μικρότεροι μαθητές χόρεψαν με τις σχολικές ενδυμασίες, ενώ οι μεγαλύτεροι με τις παραδοσιακές ενδυμασίες. Οι γονείς και οι παππούδες προσπαθούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα να απαθανατίσουν κάθε στιγμή.

Στο φεστιβάλ παρέστη και η νέα γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Ιφιγένεια Καναρά, η οποία έτυχε θερμούς υποδοχής.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Γεράσιμος Μακρής και οι συμπρόεδροι του φεστιβάλ Γιώργος Χριστοδούλου και Δημήτριος Καλαμαράς, καλωσόρισαν την κ. Καναρά και ευχήθηκαν επιτυχίες στο έργο της.

Παράλληλα την ενημέρωσαν και για το προηγμένο Ημερήσιο και Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο, καθώς επίσης και για τα πολιτιστικά και φιλανθρωπικά προγράμματα.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ περίμεναν αρκετή ώρα υπομονετικά στην ουρά για να παραγγείλουν και να παραλάβουν τα ελληνικά εδέσματα που προετοίμαζαν οι εθελοντές στην ταβέρνα, καθώς επίσης και το αρνί της σούβλας.

Στιγμιότυπο από την παράσταση του χορευτικού του Ημερήσιου Σχολείου “Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή του Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Γιώργος Χριστοδούλου, ο οποίος είναι ο νεότερος σε ηλικία συμπρόεδρος του Φεστιβάλ, επεσήμανε ότι εφέτος είχαν περισσότερους χορηγούς και ότι επένδυσαν στις έξυπνες ταμιακές μηχανές και οι πελάτες πλέον μπορούσαν να πάρουν και την απόδειξη του φαγητού που παρέγγειλαν με πιστωτικές κάρτες.

Το φεστιβάλ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά και γαστρονομικά δρώμενα της ομογένειας του Μπρούκλιν για τον Σεπτέμβριο και συνάμα ένα από τα μεγαλύτερα ερανικά γεγονότα της χρονιάς για την κοινότητα και το Ημερήσιο Σχολείο «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή».

Η γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ιφιγένεια Καναρά σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Γιώργο Χριστοδούλου, τον π. Γεράσιμος Μακρή και τον Νικόλαο Κωστόπουλο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την παράσταση του χορευτικού του Ημερήσιου Σχολείου “Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή του Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι εθελοντές που ασχολήθηκαν με τα λαχεία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Μεταξύ άλλων διακρίνονται ο πρόεδρος του φεστιβάλ Γιώργος Χριστοδούλου (κέντρο) και ο Απόστολος Λεονάρδος (αριστερά). Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας για μια ακόμη χρονιά ασχολήθηκαν με τους λουκουμάδες και το ζαροπλαστείο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ταβέρνα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
“Το Καφέ της Χαράς”, το οποίο αποτέλεσε προορισμό για τους λάτρεις του ελληνικού καφέ και όχι μόνο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.