Η Αρχιεπισκοπή στο πλευρό του Λυκείου, είπε ο Ελπιδοφόρος (βίντεο)

0
Στιγμιότυπο από την είσοδο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου στο Πολιτιστικό Κέντρο "Πέτρος Γ. Πατρίδης" της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Η Αρχιεπισκοπή είναι πάντα στο πλευρό αυτού του σχολείου. Είναι πάντα στο πλευρό των θαυμάσιων δασκάλων σας, των διευθυντών σας, του ενοριακού συμβουλίου, το οποίο το κοσμεί μια κυρία (Κέλυ Μανέτα), που θα κάνει τη διαφορά και έχουμε πολλές ελπίδες προς το πρόσωπό της. Στη μεταβατική περίοδο για το σχολείο σας, κοιτάμε μπροστά. Δεν κοιτάμε πίσω», επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος κατά την διάρκεια της προσφώνησής του στην τελετή του αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Η τελετή έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης, 25ης Σεπτεμβρίου 2024, και παρέστησαν μεταξύ άλλων η νέα γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ιφιγένεια Καναρά, η αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης, Δήμητρα Πατρωνιδου, ο Επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρας, ο πρωτοσύγκελος της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, π. Ηλίας Βίλλης, η πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Κέλυ Μανέτα, πλαισιωμένη από τα στελέχη Γιώργο Κρητικό, Γιάννη Στρουμπάκη και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, κ. Στέλλα Κοκόλη.

Το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας είναι το μοναδικό Ημερήσιο Ελληνοαμερικανικό Λύκειο στην Αμερική το οποίο, όπως επεσήμανε και ο κ. Ελπιδοφόρος διέρχεται μια μεταβατική περίοδο.

«Στη μεταβατική περίοδο για το σχολείο σας, κοιτάμε μπροστά. Δεν κοιτάμε πίσω. Δεν κάνουμε δικαστήρια. Κοιτάμε να προσαρμόσουμε το υπέροχο αυτό σχολείο, με την τόσο καταπληκτική ιστορία, στα νέα δεδομένα της αμερικανικής πολιτικής και του αμερικανικού εκπαιδευτικού συστήματος, ώστε να μπορεί να σταθεί και διοικητικά και εκπαιδευτικά στα πόδια του», είπε ο κ. Ελπιδοφόρος, υπενθυμίζοντας ότι «κάθε μεταβατική περίοδος απαιτεί θυσίες».

«Η Αρχιεπισκοπή είναι έτοιμη και έκανε τις θυσίες που έκανε. Πρέπει όλοι μας να κάνουμε αυτές τις θυσίες, διότι δεν είναι μια μονόπλευρη εκκλησιαστική υπόθεση η επιτυχία του Αγίου Δημητρίου. Είναι στοίχημα του Ελληνισμού. Είναι στοίχημα του ελληνικού πολιτισμού. Είναι στοίχημα της Ορθοδοξίας, και θα πετύχει», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ελπιδοφόρος.

Η νέα γενική πρόξενος, κ. Ιφιγένεια Καναρά, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Δράμα εξέφρασε την ικανοποίησή της καθώς, όπως επεσήμανε ήταν η πρώτη επίσημη εκδήλωση εντός Ομογένειας.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που ξεκινάω από αυτή τη γεμάτη αίθουσα με παιδιά. Είναι πραγματικά πολύ ωραίο το θέαμα, νέα παιδιά να είναι εδώ σήμερα. Το πιο σημαντικό είναι ότι επιλέξατε εσείς και οι γονείς σας να ακολουθήσετε αυτή την εκπαίδευση και αυτό το αξιακό σύστημα. Το Γενικό Προξενείο θα είναι στο πλευρό σας, διότι αυτό πρέπει να κάνουμε, αυτό οφείλουμε να κάνουμε και θα το κάνουμε από καρδιάς», επεσήμανε η κ. Καναρά.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος και ο διευθυντής του Ημερησίου Σχολείου, Δρ Τζον Αλφιέρι (Dr. John Alfieri), ενώ οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν ένα σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στιγμιότυπο από τον αγιασμό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρας, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, διάκονος Ιερεμίας Μανδώρος, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόροςκαι ο π. Γεδεών Βαρύτιμος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιεπίσκοπος ενώ τελεί τον Αγιασμό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στην πρώτη σειρά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Στέλλα Κοκόλη, π. Ηλίας Βίλλης καιη γενική Πρόξενος Ιφιγένεια Καναρά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η μαθήτρια, ενώ προσφέρει την ανθοδέσμη στην γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Ιφιγένεια Καναρά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η χορωδία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το χορευτικό του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.