Η Πρώτη Κυρία της Κύπρου στο Σχολείο «Α. Φάντης» (βίντεο)

0
Η Πρώτη Κυρία ενώ αποχαιρετά τους μαθητές του Αργυρίου Φάντη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πλούσια σε συγκινήσεις και με πολλές εκπλήξεις ήταν η επίσκεψη της Πρώτης κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη στο Ημερήσιο Σχολείο «Αργύριος Φάντης» στο Μπρούκλιν.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας, 23 Σεπτεμβρίου 2024 και τρεις περίπου εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους. Οι μαθητές είχαν συγκεντρωθεί στο αμφιθέατρο του σχολείου και τα λαμπερά τους πρόσωπα και οι σχολικές ενδυμασίες καθιστούσαν ακόμη πιο λαμπερή υποδοχή της Πρώτης Κυρίας, Φιλίππας Καρσερά – Χριστοδουλίδη.

Την Πρώτη Κυρία συνόδευε ο γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη Μιχάλης Φυρίλλας και η διευθύντρια του Γραφείου Πρώτης Κυρίας, Μαρία Στατιώτη, ενώ στην υποδοχή παρέστησαν ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της κοινότητας Κώστας Παράβολος, ο διευθυντής Θεόδωρος Τασούλας και άλλα στελέχη της κοινότητας.

Η κ. Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, ευχαρίστησε τον διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την  υποδοχή και εξέφρασε τα συγχαρητήρια της ιδίας καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, για τα μεγάλα επιτεύγματα του σχολείου και της κοινότητας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν στην Πρώτη Κυρία οι αριθμοί 110 / 60 που συμβολίζουν τα 110 χρόνια της ιδρύσεως της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Μπρούκλιν και τα 60 χρόνια της ίδρυσης και λειτουργίας του Ημερήσιου Σχολείου «Αργύριος Φάντης».

Πρόκειται για την κοινότητα και του σχολείου του Μπρούκλιν που έχουν εισέλθει σε μια περίοδο αναγέννηση, καθώς όπως επεσήμανε και ο π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης στην κοινότητα εισρέει καθημερινά νέο αίμα. Η οικιστική ανάπτυξη της περιοχής αποτέλεσε πόλο έλξης για τους Ελληνες και Ελληνοαμερικανούς του Μανχάταν με συνέπεια νέοι επαγγελματίες με τις οικογένειές τους να θεωρούν δικό τους σπίτι την κοινότητα και το σχολείο.

Ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου Μιχάλης Φυρίλλας, η Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά – Χριστοδουλίδη και ο π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές με τις παραδοσιακές στολές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η εν λόγω επίσκεψη διέφερε από όλες τις άλλες της προηγούμενης δεκαετίας, καθώς οι μαθητές ανέλαβαν ρόλο δημοσιογράφων και εξέπληξαν την Πρώτη Κυρία με το βάθος της σκέψης τους και πάνω από όλα τις εύστοχες ερωτήσεις.

Μετά το πέρας της «συνέντευξης» η Πρώτη Κυρία δώρισε βιβλία στα παιδιά μεταξύ των οποίων και ένα εικονογραφημένο βιβλίο με τα σπάνια ενδημικά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Κύπρου.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε το προνηπιαγωγείο το οποίο είναι το μόνο το οποίο είναι δίγλωσσο, το νηπιαγωγείο καθώς επίσης και τον περικαλλή ιστορικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ο π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης την εξέπληξε ευχάριστα με το βιβλίο των επισκεπτών το οποίο έφερε και την υπογραφή του Εθνάρχη Μακαρίου Γ’.

Η Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά – Χριστοδουλίδη ενώ συνομιλεί με τους μαθητές, υπό το βλέμμα του διευθυντή Θεόδωρο Τασούλα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από την επίσκεψη της Πρώτης Κυρίας, Φιλίππας Καρσερά – Χριστοδουλίδη στο νηπιαγωγείο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο πρόεδρος της κοινότητας Κώστας Παράβαλος, και ο π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, ενώ δείχνει στην Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά – Χριστοδουλίδη το βιβλίο των επισκεπτών το οποίο έχει υπογράψει και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κ. Μακάριος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Παναγιώτα Λιλικάκη, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, Μιχάλης Φυρίλλας, Φιλίππα Καρσερά – Χριστοδουλίδη. Κώστας Παράβολος, Σταύρος Πλαγγέτης και Θεόδωρος Τασούλας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Πρώτη Κυρία ενώ προσφέρει δώρο στον π. Ευαγόρα Κωνσταντινίδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία της Πρώτης Κυρίας της Κύπρου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι μαθητές του Ημερήσιου Σχολείου Αργύριος Φάντης ενώ παρακολουθούν την ομιλία της Πρώτης Κυρίας της Κύπρου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι μαθητές του Ημερήσιου Σχολείου Αργύριος Φάντης του Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.