Οι Θηβαίοι και ο Τάσος Παπαϊωάννου τίμησαν τον Λίνο Κόκοτο

0
Στιγμιότυπο από την βράβευση του Τάσου Παπαϊωάννου. Φωτογραφία: Facebook.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο αγαπημένος κιθαρωδός της ομογένειας Τάσος Παπαϊωάννου τέσσερα χρόνια μετά το επιτυχημένο αφιέρωμα στον Λίνο Κόκοτο στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι στην Αστόρια, επέλεξε την ιδιαίτερή του πατρίδα, την Θήβα για να ερμηνεύσει τα αθάνατα τραγούδια του Λίνου και μαζί με τον Δήμαρχο Θηβαίων, Γιώργο Αναστασίου, του απένειμαν τιμές.

Πρόκειται για το αφιέρωμα στον Λίνο Κόκοτο που διοργανώθηκε από τον Δήμο Θηβαίων και το οποίο εντάσσονταν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Πινδάρεια 2024”. Το αφιέρωμα έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, 11ης Σεπτεμβρίου 2024, στο κατάμεστο Θέατρο Μοσχοποδίου και οι Θηβαίοι αποθέωσαν τον Λίνο Κόκοτο και τον Τάσο Παπαϊωάννου.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το αφιέρωμα τα οποία αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσαν αγαλλίαση στον γράφοντα και στο φιλόμουσο κοινό της Νέας Υόρκης, διότι ο Τάσος Παπαϊωάννου αγάπησε και τίμησε όσο ελάχιστοι την ομογένεια και την συνεχίζει να την υπηρετεί με πάθος και αφοσίωση.

Εξ άλλου το φωτορεπορτάζ και το βίντεο της ιστοσελίδας https://e-sterea.gr/ είναι αποκαλυπτικό. Θεωρήσαμε ως ελάχιστο χρέος προς τον Τάσο Παπαϊωάννου και τον Λίνο Κόκοτο να αναδημοσιεύσουμε ατόφιο το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας https://e-sterea.gr/

Στις 11 Σεπτεμβρίου, το ανοιχτό Θέατρο Μοσχοποδίου στη Θήβα πλημμύρισε από μελωδίες και συναισθήματα σε μια αξέχαστη συναυλία-αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Λίνο Κόκοτο. Η βραδιά αυτή αποτέλεσε ένα μοναδικό μουσικό γεγονός, που συνδύασε την καλλιτεχνική δημιουργία με την προσωπική συγκίνηση, μέσα από τις αφηγήσεις και τις ερμηνείες των καλλιτεχνών.

Κεντρικός άξονας της βραδιάς ήταν ο συμπατριώτης μας, Τάσος Παπαϊωάννου, ο οποίος ζει στη Νέα Υόρκη και μοιράστηκε το προσωπικό του δέσιμο με τη μουσική του Λίνου Κόκοτου. Ο Παπαϊωάννου εκφράζοντας τη βαθιά συγκίνησή του, ανέφερε πόσο ιδιαίτερη ήταν για αυτόν η επιστροφή στη γενέτειρά του, τη Θήβα, και η συμμετοχή του σε αυτή τη μεγάλη βραδιά. Τα συναισθήματα νοσταλγίας και ευγνωμοσύνης προς την πόλη του και την Ελλάδα ήταν εμφανή σε κάθε του λέξη.

Η Μαρία Κανελλοπούλου, με την εξαιρετική ερμηνεία της, καθώς και ο ταλαντούχος Αποστόλης Γιαννιτσάκης, που εντυπωσίασε με δύο τραγούδια της επιλογής του, προσέφεραν στο κοινό στιγμές μοναδικές. Ο Γιαννιτσάκης, με τη ζεστή και δυναμική φωνή του, κατάφερε να ξεσηκώσει το κοινό και να αποδείξει για άλλη μια φορά το ταλέντο του. Η επιτυχία του αυτή μας γεμίζει χαρά και προσμονή για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.

Το κοινό, που είχε γεμίσει το κατάμεστο θέατρο, είχε την ευκαιρία να ζήσει μια ατμόσφαιρα συγκινητική, με τον Λίνο Κόκοτο να μοιράζεται αναμνήσεις από την πολυετή του συνεργασία με σπουδαίους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Οι αφηγήσεις του προσέφεραν μια ματιά πίσω στο χρόνο, γεμάτες νοσταλγία και αξέχαστες στιγμές από τη μουσική του διαδρομή.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον Δήμαρχο Θηβαίων, Γιώργο Αναστασίου, να τιμά με πλακέτα τον Λίνο Κόκοτο για την πολύτιμη συνεισφορά του στο ελληνικό τραγούδι, καθώς και τον Τάσο Παπαϊωάννου για τη συμμετοχή του στα Πινδάρεια 2024. Μαζί με τις τιμητικές διακρίσεις, δόθηκε και το βιβλίο “Η Θήβα και η Βοιωτία” του Γιώργου Τσεβά.

Ήταν μια βραδιά γεμάτη αναμνήσεις, συγκίνηση και κέφι, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όσων είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν. Συγχαρητήρια σε όλους τους καλλιτέχνες και τους διοργανωτές, και ιδιαίτερα στον Δήμαρχο κ. Γιώργο Αναστασίου και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αποστόλη Δαγδελένη για την αδιάλειπτη στήριξή τους στην πολιτιστική ανάπτυξη της Θήβας.

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/o-sinthetis-linos-kokotos-mas-xarise-ta-anektimkita-tragoudiatou-sta-genethlia/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.