Επίσκεψη Μιχάλη Φυρίλλα στο Ελληνικό Σχολείο του Άπερ Ντάρμπι

0
Ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου Μιχάλης Φυρίλλας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές, τους δασκάλους και τους ηγέτες του Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι μαθητές του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της Ελληνορθοδόξου Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι της Πενσιλβάνιας εξέπληξαν τον γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλη Φυρίλλα, με τις ερωτήσεις τους και τις γνώσεις τους για το Κυπριακό και με τα ποιήματα που απήγγειλαν για την Κύπρο.

Ο κ. Φυρίλλας επισκέφθηκε την εν λόγω κοινότητα με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη σε κοινότητα της μείζονος περιοχής της Φιλαδέλφειας και ο κ. Φυρίλλας έτυχε θερμούς υποδοχής τόσο από τους ηγέτες της κοινότητας, όσο και από τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους.  

Τον κ. Φυρίλλα καλωσόρισαν ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Αλέξανδρος Καϊτίδης, ο πρόεδρος της κοινότητας Μάικ Οικονόμου, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ Γιάννης Βασιλείου και άλλα στελέχη της κοινότητας.

Ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου Μιχάλης Φυρίλλας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές του Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

Ο κ. Φυρίλλας, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, μίλησε στα παιδιά για την Κύπρο και τον αγώνα για την απελευθέρωση και επανένωση του νησιού σε μια ελεύθερη – ευρωπαϊκή πατρίδα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην σπουδαιότητα της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας και ενθάρρυνε παιδιά και γονείς να μιλούν ελληνικά.

Αργότερα δέχτηκε ερωτήσεις από τα παιδιά. Στην συνέχεια ως ανταπόδοση της επίσκεψης, τα παιδιά απήγγειλαν Κυπριακά ποιήματα.

Από αριστερά διακρίνονται οι Γιάννης Βασιλείου, Μάικ Οικονόμου και Μιχάλης Φυρίλλας, ενώ εισέρχονται στο ναό του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Στιγμιότυπο από την ομιλία του γενικού Προξένος της Κύπρου Μιχάλη Φυρίλλα. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.