Φόνισσα και Wings τιμήθηκαν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ν.Υ.

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Μαρία Πρωτόπαππα, Εύα Νάθενα, Ειρήνη Μο και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με την απονομή των βραβείων στην δραματική ταινία «Φόνισσα» και στην ταινία μικρού μήκους «Βρες τα φτερά σου» (Wings) και των επάθλων έπεσε το βράδυ του Σαββάτου, 14ης Σεπτεμβρίου 2024, η αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.

Το φεστιβάλ, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης, 11ης Σεπτεμβρίου 2024 με την προβολή της ταινίας «Φόνισσας» και την βράβευση των πρωταγωνιστών της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός» και συνεχίστηκαν με τις προβολές των ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους που κέντρισαν το ενδιαφέρον των ομογενών και των συμπατριωτών τους.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από την διεύθυνση του Φεστιβάλ, καθώς επίσης και από το Ίδρυμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου της Νέας Υόρκης.

Στην τελετή λήξης του φεστιβάλ παρέστη μεταξύ άλλων και ο νέος Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Πέτρος Δώριζας.  

Μετά την προβολή της δραματικής ταινίας «Φόνισσα» η σκηνοθέτης Εύα Νάθενα και οι πρωταγωνίστριες, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα απάντησαν στις ερωτήσεις της Ειρήνη Μο που ανέλαβε την παρουσίαση του φεστιβάλ.

Οι πρωταγωνίστριες αναφέρθηκαν στους απαιτητικούς ρόλους που υποδύθηκαν και τόνισαν ότι ακόμη η Φόνισσα είναι βασισμένη στο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και στην έρευνα της σκηνοθέτριας Εύας Νάθενα στα θέματα που σχετίζονται με τα έθιμα της προίκας, τις γυναικοκτονίες και την ενδοοικογενειακή βία.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μάρκως Δρακωτός αναφέρθηκε στην επιτυχία του φεστιβάλ και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Μαρία Τζομπανάκη, την εκτελεστική διευθύντρια του Επιμελητηρίου Αλεξάνδρα Μητσάκη, τους εθελοντές και τους χορηγούς του φεστιβάλ. Η Μαρία Τζομπανάκη αναφέρθηκε στο φετινό φεστιβάλ και τόνισε ότι ήταν αφιερωμένο στην Κρήτη.

Την Παρασκευή, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» προβλήθηκαν οι ταινίες «Καπετάν Μιχάλης» και «Ελευθέριος Βενιζέλος: Αγώνας για την Μικρά Ασία».

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Μαρία Τζομπανάκη ευχαρίστησε το  ακροατήριο, διότι με την παρουσία τους στηρίζουν τον Ελληνικό Κινηματογράφο, που όπως επεσήμανε με περιορισμένους πόρους κάνει θαύματα.

Στην συνέχεια ανέγνωσε τον μακρύ κατάλογο των χορηγών του φεστιβάλ.  

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/aroma-holywood-sto-festival-kinimatografoy-n-yorkis/ https://www.anamniseis.net/tenia-gia-ton-venizelo-sto-festival-kinimatografou-n-y/

Από αριστερά διακρίνονται οι Μαρία Πρωτόπαππα, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Εύα Νάθενα, Κλέι Μέιτλαντ, Ειρήνη Μο και Μάρκος Δρακωτός. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Μαρία Πρωτόπαππα, Εύα Νάθενα, Μαρία Τζομπανάκη και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μάρκος Δρακωτός. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το χορευτικό του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.