Ένας (απογοητευμένος) Ομογενής αποχαιρετά το Αίγιο

Το ATM της Εθνικής Τράπεζας στην κωμόπολη Σελιανίτικα, που αποτελεί στόχο ληστών και "υφαρπάζει" τις μέρες που λειτουργεί τις κάρτες ανυποψίαστων πελατών, ανάμεσα τους και ομογενείς. Φωτογραφία : ΕTA Press

ΑΙΓΙΟ. Μετά απο σκέψη και αρκετή ταλαιπωρία επέστρεψα στον τόπο του «εγκλήματος» (υφαρπαγη τραπεζικής κάρτας) για να έχω συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία της υπόθεσης της άνευ λόγου και αιτίας αρπαγής της τραπεζικής μου κάρτας κατά την διάρκεια συναλλαγής.

Και φυσικά μια ολόκληρη κωμόπολη πληροφορήθηκε από στόμα σε στόμα την περιπέτεια μας.

Η προϊστορία όμως του ATM της Εθνικής Τράπεζας ήταν γνωστή σε όλη την Αιγιαλεία, αλλά, εαν δεν ρωτήσεις δεν θα μάθεις.

Το συγκεκριμένο ΑΤΜ εκτός του ότι “τρώει” κάρτες, εκτός του ότι τις περισσότερες ημέρες είναι εκτός λειτουργίας φαίνεται οτι αποτελεί και στόχο πολλών επίδοξων συμμοριών για ανατίναξη.

Ο τοπικός τύπος ειναι γεμάτος με περιστατικά για τη δράση των συμμοριών που κλέβουν τα ATM. Φωτογραφία : ΕTA Press

Ναι, σωστά διαβάσατε, συμβαίνουν κι αυτά στην Ελλάδα. Ετσι σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο στο παρελθόν έχουν γίνει απόπειρες και η Εθνική Τράπεζα έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Ωστόσο όταν τηλεφωνήσαμε στην γραμμή εξυπηρέτησης πελατών, (48 48 484) όχι μόνο δεν βρήκαμε κατανόηση, αλλά παραλίγο να ζητήσουμε και συγνώμη που τους απασχολήσαμε.

Επιτρέψτε μου εδώ μια παρένθεση για να δείτε την διαφορά με την εξυπηρέτηση πελατών στη τράπεζα Chase στη Νέα Υόρκη, όπου το Customer Service μέσω τηλεφωνικής κλήσης είναι απαράμιλλο. (Σ. Σ. Δεν αποτελεί η αναφορά του ονόματος της τράπεζας έμμεση διαφήμιση ).

Δεν θα μπορούσαν, λοιπόν, οι υπεύθυνοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας να αντιγράψουν την μέθοδο της Chase;

Εννοείται ότι μπορούν, αλλά μάλλον δεν ταιριάζει με το σύστημα που ακολουθούν και στο οποίο αναφερθήκαμε επιμελώς σε προηγούμενη ανταπόκριση.

Με άλλα λόγια, «αφού δεν είστε πελάτης, δεν μας ενδιαφέρει».

Φυσικά, έχουμε και το παράδειγμα του φίλου και συναδέλφου Άκη Τεμπερίδη, του «The World Off Road» που ταξίδεψε για 2,5 χρόνια με ενα αυτοκινούμενο φορτηγό-τροχόσπιτο από την Νορβηγία ως την Γη του Πυρός και τα νησιά Γκαλαπάγκος, αλλά ούτε για μια στιγμή δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα που συναντήσαμε εδω, στο Αίγιο, πρώτα με τη αλλαγή συναλλάγματος και μετά με την τραπεζική κάρτα.

Στην Ελλάδα του 2024 η προκλητική αδιαφορία των τραπεζών για τους μη πελάτες, γκρεμίζει τους μύθους οποιασδήποτε κυβέρνησης και δη της σημερινής, για δήθεν μεταρρυθμίσεις και πρόοδο στον τομέα των Τραπεζών.

Για να καταλάβετε γιατί μιλάμε, στο κέντρο του Αιγίου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του πρώην υφυπουργού Αρμόδιου για θέματα Αποδήμων, του κ. Ανδρέα Κατσανιώτη (ήταν 31 Αυγούστου του 2021).

Εαν αυτό δεν είναι θέμα που απασχολεί τον Απόδημο Ελληνισμό τότε καλύτερα να καταργηθεί το συγκεκριμένο Υφυπουργείο. Λίγα βήματα μετά, είναι το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Βραδιές Όπερας

Αυτά, απο το Αίγιο, όπου, κατά τα άλλα, είχαμε μεταξύ άλλων την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε βραδιές όπερας στο προαύλιο του ναού του Αγίου Δημητρίου στον Λόγγο, με την συμμετοχή διεθνούς φήμης καλλιτεχνών.

Η επόμενη βραδιά Οπερας, είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί, στο Rooftop του Ξενοδοχείου «Κανέλλη», στα Σελιανιτικα, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να γευθούμε το φημισμένο γλυκό κουταλιού της Ροδο-ζάχαρης που πωλείται στα καταστήματα “Δημητρίου” και μάλιστα έχει την ιδιαίτερη τιμή να αποτελεί και ξεχωριστή γεύση παγωτού σε μια εντυπωσιακή ποικιλία γεύσεων.

Το γλυκό αυτό παράγεται στην μονή των Ταξιαρχών, στη Αιγιαλεία.

Υ. Γ. Ευχαριστώ τον συνάδελφο Χριστόδουλο Αθανασατο, για το ενδιαφέρον που έδειξε, να συνδράμει μόλις πληροφορήθηκε την περιπέτεια μας.

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/enas-omogenis-sto-egio-episodio-noumero-2/ https://www.anamniseis.net/apistefto-kai-omos-gegonos-enas-omogenis-sto-egio/

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

  1. Αγαπητέ μου Φώτη, δεν γνώριζα ότι είμαστε και συμπατριώτες. Λυπάμαι ειλικρινά για τις περιπέτειες σου που είναι εντελώς απαράδεκτες. Ωστόσο τα έχουμε περάσει όλοι μας, και αρκετά πιο πολλά.

    Όλοι θα συμφωνούν μαζί σου, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι.

    Περιμέναμε να αλλάξουν οι έλληνες νοοτροπία με την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον εκσυγχρονισμό, κλπ. Η πραγματικότητα όμως προδίδει κάθε προσδοκία. Είναι σαν να βάζουν κοστούμι σε μια μαϊμού. Πιο σωστά, σήμερα βάζουν σκισμένα ρούχα, τατουάζ, σκουλαρίκια και προστυχιά που αντανακλούν τις πραγματικές τους αξίες.

    Νομίζεις όταν βλέπουν έναν έντιμο οικογενειάρχη που δεν απαιτεί τίποτα παραπάνω από αυτό που δικαιούται θα το εκτιμήσουν;

    Που βρίσκονται οι πολιτικοί που μας κοροϊδεύουν κατά τα πολυέξοδα ταξίδια τους εδώ; Που είναι οι δικοί μας “παράγοντες” που τυχαίνει να ποζάρουν μπροστά στον φακό σου.

    Τους έχουμε σιχαθεί όλους!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.