Ο Ε/Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής που αγαπάει τη Λάρισα

0
Ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας, αριστερά και ο Ελληνοαμερικανός Ομοσπονδιακός Δικαστής Thomas Varlan. Φωτογραφία: Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Ομοσπονδιακός Δικαστής της Πολιτείας του Τεννεσί Thomas Varlan.

Και αν κάποιος αναρωτηθεί από που και ως που ένας δικαστής του Τενεσί βρέθηκε ξαφνικά στη Λάρισα, η απάντηση βρίσκεται στο ότι ο συγκεκριμένος έλκει την καταγωγή του από την την Ραψάνη. Ειδικότερα όπως ενημερώνει το σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, ο παππούς του Αθανάσιος Βλαχοστέργιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ραψάνη.

Ακολούθησε η μετανάστευση των προγόνων του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με τον ίδιο να γεννιέται στο Oak Ridge του Τενεσί το 1956. Το 2003 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους τον προτείνει για τη θέση του Ομοσπονδιακού Δικαστή.  Όπως αναφέρεται σε βιογραφικό του σημείωμα, αποτελεί τον πρώτο Ομοσπονδιακό Δικαστή με ελληνική καταγωγή στη συγκεκριμένη Πολιτεία των ΗΠΑ. Σε ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας του Τενεσί με αφορμή τιμητική εκδήλωση προς το πρόσωπο του, αναφέρθηκε ότι προέδρευσε σε περισσότερες από 3,419 αστικές υποθέσεις και 1,124 ποινικές υποθέσεις.

Ο Thomas Varlan επισκέφτηκε και στο παρελθόν τη Λάρισα και συγκεκριμένα το 2016 όταν και ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας από την Υπεύθυνη, Φανή Καλοκαιρινού.

Και μάλλον η σχέση του με την περιοχή θα συνεχιστεί καθώς σύμφωνα με το δελτίο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο δικαστής Varlan με τον Περιφερειάρχη, συζήτησαν τις προοπτικές διοργάνωσης στο μέλλον του ετήσιου συνεδρίου των AHEPA (American Hellenic Educational and Progressive Association) στη Θεσσαλία.

Πηγή΅https://www.larissanet.gr/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.