41ο ετήσιο προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά στη Νέα Ιερσέη

0
Οι εγκαταστάσεις του Ιερού Ιδρύματος Ποντίων Αμερικής και Καναδά στον Νέο Κόσμο.

Ραντεβού στα Απαλάχια Όρη έχουν οι ομογενείς στις 17 και στις 18 Αυγούστου, στη 41η πανήγυρη του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά Ποντίων Αμερικής και Καναδά.

Η γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου αποτελεί την αφορμή για το ετήσιο προσκύνημα στο Ουέστ Μίλφορντ στο Νιου Τζέρσεϊ, το οποίο απέχει λιγότερο από μία ώρα από το Μανχάταν – ουσιαστικά οι Έλληνες ποντιακής καταγωγής επιβεβαιώνουν τους δεσμούς που τους συνδέουν με την κοινότητα και ενισχύουν την ιστορική μνήμη με την πατρίδα που ενδεχομένως και να μην έχουν επισκεφθεί ποτέ. Κάτω από τη σκέπη της… Αμερικανίδας Σουμελιώτισσας πραγματοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά και πολιτιστικά δρώμενα του Δεκαπενταύγουστου στις ομογενειακές κοινότητες.

Καλεσμένοι και όλοι όσοι δεν έχουν ποντιακή καταγωγή, αλλά θέλουν να απολαύσουν τη φιλοξενία, να προσκυνήσουν την εικόνα και αν θέλουν να κάνουν μια δωρεά για την υλοποίηση των οραμάτων του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά».

41ο ετήσιο προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά στο Νιου Τζέρσεϊ

 «Το Ιερό μας Ίδρυμα είναι ο μόνος επίσημα αναγνωρισμένος τόπος προσκυνήματος από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής για Έλληνες ποντιακής καταγωγής οπουδήποτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, και μάλιστα υπό την άμεση πνευματική εποπτεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας», αναφέρει ο δρ Χαράλαμπος Βασιλειάδης, πρόεδρος του «Παναγία Σουμελά».

Το προσκύνημα θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου με τον Εσπερινό και τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Σουμελά, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τον Όρθρο, τη Θεία Λειτουργία, την αρτοκλασία και το μνημόσυνο για τους απανταχού κεκοιμημένους Ποντίους. Το ίδιο σαββατοκύριακο πραγματοποιείται και το ετήσιο πανηγύρι με παραδοσιακή μουσική και φαγητό.


Πηγή: Pontos news

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.