Σε εξέλιξη το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Αρκάδων

0
Στιγμιότυπο από την τελετή ενάρξεως του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Αρκάδων στην Τρίπολη. ΦΦωτογραφία: https://www.drt915.gr/

Στην Τρίπολη διεξάγεται, από τις 28 έως τις 31 Ιουλίου, το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρκάδων, το οποίο πραγματοποιείται υπό την προεδρία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του συνεδρίου, με ομιλίες και χαιρετισμούς.

Το φετινό Συνέδριο που πραγματοποιείται υπό την Προεδρία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής (Panarcadian Federation of America), το οποίο έρχεται να συνεχίσει έναν επιτυχημένο και χρήσιμο θεσμό, αν και τα παγκόσμια γεγονότα και οι δυσκολίες που προέκυψαν καθυστέρησαν τη διεξαγωγή του, συνεχίζει να δηλώνει την παρουσία του και να αποτελεί τη δυναμική εκπροσώπηση όλων των Αρκάδων ανά την οικουμένη.

Το συνέδριο είναι η έμπρακτη απόδειξη της μεγάλης αγάπης όλων των Αρκάδων για την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Εκφράζει την ακάματη προσπάθειά τους να στηρίξουν την Αρκαδία και τους απανταχού Αρκάδες με νέες ιδέες και ενέργειες για μια θετικότερη παρουσία όλων στο μέλλον.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρκάδων αποτελεί θεσμό που καθιερώθηκε το 1988 από τις Ομοσπονδίες Αρκάδων Αμερικής, Αυστραλίας , Ελλάδος και Καναδά.

Η πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής Αγγελική Βουρνά κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου, κάνοντας παράλληλα και μία ιστορική αναδρομή, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης χαιρέτησε την εκδήλωση μιλώντας για τους στόχους του Υπουργείου και την υποστήριξη στους ομογενείς.

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Αρκαδίας με τη ΝΔ, Κώστας Βλάσης, αναφέρθηκε στην αγάπη των ομογενών για την μητέρα Πατρίδα, κάτι που έζησε ως Υφυπουργός Εξωτερικών. Αμέσως μετά, ο Βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαηλιού, μίλησε για την αρκαδική εκπροσώπηση που υπάρχει σε όλον τον κόσμο, με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Κώστα Μανδρώνη, να μεταφέρει τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχού, στον οποίο μίλησε και για έργα αναβάθμισης που σχεδιάζει η Περιφέρεια για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Με τη σειρά του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, εξέφρασε την υπερηφάνεια του που ως οικοδεσπότης έχει τη χαρά να βρίσκεται σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο και ευχαρίστησε τους ομογενείς για την πολύτιμη υποστήριξή τους.

Τον λόγο πήρε και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, Κώστας Μιχόπουλος, που αναφέρθηκε στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή κατά την μεταλιγνιτική περίοδο, ενώ ο πρώην Περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, μίλησε για μία σειρά σημαντικών και σοβαρών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Χαιρετισμό, απηύθυναν επίσης, ο ιατρός – ειδικευόμενος ψυχιατρικής στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης και γραμματέας της ΚΟΒ Τρίπολης του ΚΚΕ, Θάνος Πουρνάρας και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας, Δημήτρης Θεοδοσόπουλος.

Ως εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών, μίλησαν ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Μπένος, ο οποίος σημείωσε την ανάγκη ενίσχυσης της ελληνικής γλώσσας και για το δημογραφικό πρόβλημα, η πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Καναδά, Νότα Ηλιοπούλου, που δήλωσε έτοιμη να υποστηρίξει κάθε προσπάθεια στο νομό και ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας Χρήστος Τσιμογιάννης που αναφέρθηκε στη θέληση για προσφορά.

Τον Αγιασμό τέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητής της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας Ευστάθιος, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Νικηφόρος και ο Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος.

Πηγή: https://www.drt915.gr

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.