Στην ιδιαίτερη πατρίδα η κηδεία της συζύγου του ποιητή

Η αείμνηστη 'Ολγα Δήμου το γένος Μήτση. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην ιδιαίτερή της πατρίδα, στο Κλεισάρι του νομού Αργυροκάστρου θα ψαλεί το μεσημέρι της Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 η Εξόδιος Ακολουθία της Όλγας Δήμου το γένος Μήτση, συζύγου του ποιητή Νικολάου Δήμου.

Η αείμνηστη άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Κυριακής 7ης Ιουλίου 2024 σε ηλικία 90 ετών στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα έχοντας στο πλευρό της το σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Η κόρη της Βιολέτα Κάγιου την Πέμπτη αναχώρησε εσπευσμένα από την Αστόρια και ο Θεός την αξίωσε να παραστεί στο πλευρό της την ύστατη στιγμή.

Η αείμνηστη ‘Ολγα Δήμου το γένος Μήτση με τον σύζυγό της Νικόλαο Δήμου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Η είδηση για τον θάνατό της προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, καθώς στην Αστόρια διαμένει η κόρη της Βιολέττα με τον σύζυγό της Ηλία Κάγιο, τα παιδιά της Χρυσή και Ελευθέριο Καμπέρη, Νικόλαο Κάγιο και η αρραβωνιαστικιά του Κωνσταντίνα και τις εγγονές της Αντωνία και Νικολέττα.

Ο θάνατός της καταλυπεί τον σύζυγό της Νικόλαο Δήμο, τα παιδιά της Γιώργο και Φρίντα Δήμου, Μιλτιάδη και Σοφία Δήμου, Βιολέττα και Ηλία Κάγιο, Ευαγγελίτσα και τον Θοδωρή Λάκα, τα εγγόνια, Λευτέρη και Χαρά Δήμο, Άγγελο Δήμο, Όλγα Δήμου, Χρυσή και Ελευθέριο Καμπέρη, Νικόλαο Κάγιο και την αρραβωνιαστικιά του Κωνσταντίνα, Μάριο Λάκα και Μαρία – Μιλένα Λάκα, τα δισέγγονα Γιώργο Δήμο, Αντωνία και Νικολέττα Καμπέρη, τα αδέλφια της Ευτυχία και Στυλιανό Μπούζη, τις νύφες Ελευθερία Μήτση και Σοφία Μήτση, τα ανίψια τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ, στην Ελλάδα και στην Βόρειο Ήπειρο.  

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το μεσημέρι της Τετάρτης 10ης Ιουλίου 2024 και ώρα 1.00 μ.μ. στο παρεκκλήσιο της Παναγίας και αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός της στο ομώνυμο κοιμητήριο.

Η αείμνηστη γεννήθηκε και μεγάλωσε με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας στο Κλεισάρι της Βορείου Ηπείρου. Ήταν παντρεμένη με τον Νικόλαο Δήμο με τον οποίο έφεραν στον κόσμο τέσσερα παιδιά και συγκεκριμένα τον Γιώργο, τον Μιλτιάδη, την Βιολέττα και την Ευαγγελίτσα (Λίτσα). Ο Θεός την αξίωσε να δει τα παιδιά της και μετέπειτα τα εγγόνια της να ανεβαίνουν τα σκαλιά της Εκκλησίας για να βαπτιστούν και για να χορέψουν τον Χορό του Ησαΐα.

Η αείμνηστη ‘Ολγα Δήμου το γένος Μήτση. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Η αείμνηστη γεύτηκε την χαρά και των τριών δισεγγονιών της και συγκεκριμένα του Γιώργου Δήμου και των Αντωνία και Νικολέττας Καμπέρη.

Ο σύζυγός της Νικόλαος Δήμος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ασχολήθηκε έντονα με τα κοινά και έχει στο ενεργητικό του τέσσερις ποιητικές συλλογές και συγκεκριμένα «Φεγγάρι του Αυγούστου», «Αθώα Ποίηση», «Με τα Μάτια της Ψυχής» και την πιο πρόσφατη «Δειλινή Αναλαμπή».   

Οι Αναμνήσεις εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Αιωνία της η Μνήμη.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.