Συλλαλητήριο στον ΟΗΕ και Μνημόσυνο για Μαύρη Επέτειο

Η αφίσα του μνημοσύνου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με συλλαλητήριο στον ΟΗΕ, με μνημόσυνο και με άλλες εκδηλώσεις μνήμης θα τιμήσει η ομογένεια την 50ή επέτειο της Τουρκικής Εισβολής και κατοχής της Κύπρου. Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για την παραμονή της μαύρης επετείου και συγκεκριμένα την Παρασκευή, 19η Ιουλίου 2024, ενώ οι εκδηλώσεις μνήμης θα λάβουν χώρα το Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 και ώρα 9.15 π.μ. στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης,  γνωστό και ως Σημείο Μηδέν.

Το διήμερο των εκδηλώσεων διοργανώνεται από την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, την AHEPA, το Κυπροαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ταμείο Κυπριοπαίδων.

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, Φίλιπ Κρίστοφερ και οι πρόεδροι των προαναφερόμενων οργανωτικών φορέων το βράδυ της Δευτέρας, 8ης Ιουλίου 2024  καλούν τους ηγέτες των ομογενειακών οργανώσεων στο εστιατόριο «Διόνυσος» στην Αστόρια προκειμένου να προσδώσουν πανομογενειακό χαρακτήρα στις προαναφερόμενες εκδηλώσεις και να ξεκινήσουν από κοινού μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίηση της ομογένειας.

Η διοργάνωση του συλλαλητηρίου από μόνη της είναι μια μεγάλη πρόκληση και συνάμα μια μεγάλη ευκαιρία αφύπνισης και κινητοποίησης της ομογένειας.

Οι ομογενείς την Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, θα επανέλθουν για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια στον ίδιο χώρο για να βροντοφωνάξουν «Δεν ξεχνώ – αγωνίζομαι» και να ζητήσουν από τον Λευκό Οίκο και την διεθνή κοινότητα να αποφύγουν την πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών και να ζητήσουν εδώ και τώρα την άμεση αποχώρηση των κατοχικών τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

Το τελευταίο συλλαλητήριο διοργανώθηκε στις 18 Μαρτίου 2018 και είχε πρωτοστατήσει η Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής, κ. Δημήτριος, ο οποίος την εποχή εκείνη αγνόησε τις απειλές του τότε υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και ήταν από τους πρώτους που προσήλθε στο συλλαλητήριο και συγκίνησε τα πλήθη με την ομιλία του και το σθένος.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και ο νυν Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου θα βάλουν πλάτη και όχι μόνο θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, αλλά θα κινητοποιήσουν όλες τις κοινότητες της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη συμμετοχή.

Οι «Αναμνήσεις» καλούν τους ηγέτες της ομογένειας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τους ομογενείς να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταστήσουν το συλλαλητήριο το μεγαλύτερο όλων των εποχών.

Να είναι εφάμιλλο – αν όχι μεγαλύτερο – του προ τριών περίπου δεκαετιών συλλαλητηρίου της ομογένειας στην Ουάσινγκτον.

Παράλληλα καλούν τον επιχειρηματικό κόσμο να προσφέρει τον όβολό του τόσο για την διοργάνωση των εκδηλώσεων, όσο και για την μίσθωση λεωφορείων και την κάλυψη των εξόδων του συλλαλητηρίου.

Η ισχύς εν τι ενώσει.

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

  1. Κύριε Τσάκα, σας συγχαίρω για το άρθρο σας.

    Οπωσδήποτε πρέπει να πετύχει το συλλαλητήριο, με ή χωρίς τον Ελπιδοφόρο.

    Δεν έπρεπε να αργήσουν τόσο πολύ και να ξεκινάμε προετοιμασίες την παραμονή. Σε τι οφείλεται η προχειρότητα και αδιαφορία; Αλλά έστω και τώρα… Ας παραμερίσουμε τις διαφωνίες μας.

    Κάθε ενορία να βάλει λεωφορείο — και να το γεμίσει. Κάθε ιερέας να οργανώσει το ποίμνιό του και να ηγηθεί με τα άμφια του.

    Να ετοιμαστούν τα πατριωτικά συνθήματα — και να παραμείνουμε όλοι σε αυτά! Ας αφήσουμε τις πολιτικές μας διαφορές για άλλες στιγμές.

    Να ετοιμαστούν σημαίες και ταμπλό με τα σωστά συνθήματα.

    Πρέπει να καλέσουμε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς — τοπικούς, ομοσπονδιακούς, εκλεγμένους και μη. Να γνωστοποιηθεί ότι η παρουσία τους είναι μέγιστης σημασίας.

    Μια αδύναμη παρουσία θα κάνει ζημιά. Πρέπει να συμμετέχουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, για τα ιερά δίκαια της πατρίδας μας.

    Δεν περισσεύει χρόνος. Εμπρός!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.