Ακυρώθηκε η συναυλία για τα Παιδιά της Γάζα και την ειρήνη

5
Η ανακοίνωση για την ακύρωση της συναυλίας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ακυρώθηκε, την ύστατη στιγμή, η συναυλία υπέρ των ορφανών παιδιών της Γάζα και υπέρ της Ειρήνης, που επρόκειτο να λάβει χώρα σήμερα Σάββατο το βράδυ στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι στην Αστόρια.

Η συναυλία, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», επρόκειτο να διοργανωθεί από τον οργανισμό «Astoria Neighbors for Justice», αρχικά στην Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια. Και επειδή η οργανωτική επιτροπή δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την άδεια για την χρήση ηχητικών συστημάτων αποφάσισαν να την διοργανώσουν σήμερα το βράδυ στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι στην Αστόρια.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Νέας Υόρκης «Κέφαλος», κ. Νίκος Αλυσανδράτος επικοινώνησε με τους διοργανωτές και τους ενημέρωσε για την απόφασή τους να μην διαθέσουν τον χώρο.

Αμέσως μετά ο Νίκος Αλυσανδράτος έγραψε σχόλιο κάτω από το άρθρο των «Αναμνήσεων» για την διεξαγωγή της συναυλίας στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι στην Αστόρια και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να άρουν τη άδεια φιλοξενίας της συναυλίας στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο το σχόλιου του κ. Αλυσανδράτου:  «Μετά από συζητήσεις με τους διοργανωτές και βλέποντας το πρόγραμμα και το περιεχόμενο της εκδήλωσης αυτής, καθώς και την έκταση και το ύφος που πήρε στα social media (όχι απαραίτητα από τους διοργανωτές) με την σύμφωνη γνώμη ανθρώπων του ΔΣ του συλλόγου ακύρωσα την φιλοξενία της εκδήλωσης αυτής στο σύλλογο μας.

Λυπάμαι για την απόφαση μου αυτή, αλλά το καλό του Συλλόγου είναι και πάντα θα είναι υπεράνω προσωπικών επιλογών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στη Γάζα και σε άλλα μέρη του κόσμου, υπάρχουν παιδιά και μεγάλοι που υποφέρουν χωρίς να φταίνε και χωρίς την δυνατότητα να κάνουν κάτι. Δεν μπορούμε να παραμένουμε σιωπηλοί και άπραγοι σε αυτό. Πρέπει και μπορούμε να βοηθήσουμε. Όλοι. Ο σύλλογος “ΚΕΦΑΛΟΣ” σίγουρα θα κάνει το καθήκον του, όπως πάντα».

Οι «Αναμνήσεις» επικοινώνησαν με την οργανωτική επιτροπή προκειμένου να ενημερώσουμε το αναγνωστικό κοινό για το τι μέλλει γενέσθαι και μας παρέθεσαν την ακόλουθη δήλωση, την οποία παραθέτουμε ατόφια και στην αγγλική γλώσσα:

We regret to inform you that the venue pulled out shortly before midnight last night.

Believe me, we share your disappointment. We know that many were excited to join us for this concert – including local senators and council members, and mutual aid groups and community organizers.

We apologize to them and to the artists who passed up paying gigs to instead perform for free for all of us tonight. And we apologize to those who generously paid for the sound system that we won’t get to use. And to the local businesses who donated goods and services free of charge. And to anyone who volunteered their time to help us put this all together in a short amount of time. All to help us put on a community-driven show to help raise funds for Palestine Children’s Relief Fund. From the bottom of our hearts, we THANK YOU all.

First our sound permit was denied only a few days before, barring us from holding the concert in the park as originally planned, and now the replacement venue has pulled out with less than 24 hrs notice…
It is sad when helping children under bombardment in Gaza becomes “controversial.” But, because that is the world we live in is precisely why we’re not giving up.

We will be working to find a new venue that is fully aligned with the spirit of our concert – and hope to bring you a bigger and better event this summer. We are already following up on leads for new venues. Please stay tuned.

The fundraiser is still live. If you’re able to give, please donate at:
bit.ly/funds4PCRF

Free Palestine until Palestine is free. May all the world’s children be free, and free from harm.

For updates, please follow us: instagram at @astorians4gaza, facebook: Astorians4Gaza

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/sto-kefallonitiko-spiti-i-synavlia-gia-tin-gaza/

-Advertisement / Διαφήμιση-

5 COMMENTS

  1. Η αλήθεια που δεν θέλω να κατονομάσω κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις του
    Προέδρου. Η δήλωσή του ότι η ακύρωση
    έγινε με την σύμφωνον γνώμη ΑΝΘΡΩΠΩΝ
    του Δ.Σ δεν μας καλύπτει.
    Για να είναι αληθινή θα πρέπει να μας πεί
    πόσα είναι συνολικά τα μέλη του ΔΣ και να
    κατονομάσει αυτά που συμφώνησαν μαζί
    του.
    Εγώ πάντως εξεπλάγην όταν ανακοινώθηκε
    ότι θα γίνει η εκδήλωση και είπα δύσκολο
    το βλέπω να γίνεται.

  2. O ΚΕΦΑΛΟΣ και εγώ προσωπικά ποτέ δεν κρύβουμε την αλήθεια. Αντιθέτως, πάντα και ανοικτά την εκφράζουμε, χωρίς φόβο καί βάζοντας το πραγματικό μας όνομα καί οχι ψευδώνυμο. Οπως καί τώρα. Οι “διοργανωτές” άλλα μας είπαν καί άλλα (πίσω από την πλάτη μας) είχαν στο πρόγραμμα τους. Για να φιλοξενήσουμε μία εκδήλωση, ιδιαίτερα αν είναι αφιλοκερδώς, πρέπει να γνωρίζουμε τα πάντα γιά το περιεχόμενο της καί να συμβαδίζει με τα πιστεύω καί τις αρχές τού συλλογου μας καθώς και τους περιορισμούς πού υπάρχουν σε ένα 501(c)(3) οργανισμό.
    Τίποτε από αυτά δεν υπήρξε. Μία απλή συναυλία Ελληνικών σχημάτων, γνωστών τού συλλογου μας καί εμένα προσωικά, γιά φιλανθρωπικούς σκοπούς, μετατρεπόταν σέ κάτι εντελώς διαφορετικό με δεκάδες posts στά social media (αν τα δείτε θα καταλάβαιτε) πού μπορεί να μας οδηγούσε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις όχι θετικές γιά τον ΚΕΦΑΛΟ. Υποχρέωση μου σαν πρόεδρος καί υπεύθηνο άτομο καί των ανθρώπων τού ΔΣ είναι να προστατεύουμε τον συλλογο μας. Καί αυτό ακριβώς πράξαμε και 100% στηρίζω την απόφαση μας αυτή. Φυσικά δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε νούμερα καί ονόματα. Αυτά αφορούν τον σύλλογο μας καί όχι τους αναγνώστες. Αυτή είναι η απλή αλήθεια, Αλλωστε ο ΚΕΦΑΛΟΣ έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν εκδηλώσεις πού άλλοι σύλλογοι δεν θα “τολμούσαν”. Οπως έχω αναφέρει καί πρίν, είμαστε υπέρ της ειρήνης καί όχι των πολέμων και σίγουρα υπέρ της βοήθειας των μικρών παιδιών πού έχουν εγλωβηστεί σε αυτό τον άδικο καί καταστροφικό πόλεμο καί γιά τα οποία το μέλλον είναι αβέβαιο καί ενα πιάτο φαγητό είναι το καλύτερο τους δώρο. Ας δώσουμε όλοι ένα χέρι βοηθείας να σωθούν τα παιδιά αυτά. Για μας το θέμα της ακύρωσης της εκδήλωσης αυτής έχει λήξει έχοντας την συνείδηση μας ήσυχη.

    Νίκος Αλυσανδράτος
    Πρόεδρος Συλλόγου Κεφαλλήνων “ΚΕΦΑΛΟΣ”

  3. Πολλά λόγια , αλλά επί της ουσίας το
    λακωνικό σχόλιό μου δεν καλύπτεται.

  4. Κάποιος ή κάποιοι έβαλαν το χεράκι τους να να μην γίνει η Συναυλία. Οι λόγοι πολιτηκοί. Ντροπή…

  5. Θέλω να βάλω, καί βάζω, ένα τέλος σε όλη αυτή την παραφιλολογία. Ο καθένας το βλέπει με τα δικά του πολιτικά, ιδεολογικά, θρησκευτικά, προσωπικά κλπ. κριτήρια. Οχι εμείς. Η πραγματικότητα ειναι η εξής:
    1. Τό κτίριο αυτό, το πλέον “ανοικτό” και φιλόξενο κτίριο της περιοχής πού έχει φιλοξενήσει αμέτρητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, αφιλοκερδώς, είναι ιδιοκτησία του συλλόγου “Kefalos Society of America, Inc.” Ο τρόπος χρήσεως του είναι αποκλειστικά θέμα πού αφορά μόνο τον πρόεδρο, το συμβούλιο, τον υπεύθηνο τού κτιρίου καί κατ’ επέκταση τα μέλη τού συλλόγου. Κανέναν άλλον.
    2. Η απόφαση να μην παραχωρηθεί η αίθουσα ( η παραχώρηση της ποτέ δεν ήταν τελεσίδικη) δέν περιέχει πολιτικά η όπως αλλιώς θέλει ο κάθε ανεύθηνος να τα παρουσιάζει. Η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα το καλό καί τις αρχές του συλλόγου μας, ενός άκρως δημοκρατικού, υπεύθηνου καί προοδευτικού συλλόγου. (γιά οσους δεν γνωρίζουν).
    3. Μία συναυλία με Ελληνικά σχήματα καί καλλιτέχνες πους μας παρουσίασαν κάποιοι από την οργανωτική επιτροπή (στην ουσία ποτέ δεν μάθαμε τούς πραγματικούς διοργανωτές – το όνομα “Astorians4Gaza” δεν μας καλύπτει), στη πορεία ¨εδειξε” άλλα πράγματα. Δεν θέλω να τα παρουσιάσω, δέν έχει ουσία να το κάνω. Αυτό αφορά μόνο τους ανθρώπους του συλλόγου. (υπάρχουν δεκάδες αναρτήσεις στο διαδύκτιο πού στηρίζουν αυτά πού υποστηρίζω, κάποιες από αυτές από τούς ξένους καλιτέχνες που θα ήταν εκεί. Οχι Ελληνες). Γιά την ιστορία παραθέτω το καλλιτεχνικό κομμάτι της βραδιάς (δεν θα ήταν μία απλή συναυλία υπερ της ειρήνης). Γράφει η ανακοίνωση: ” Performances by Judy Gorman, OCTOGON, Z the Dropout, Naveed Ahmed, Jan the Second”. Ελληνικότατα σχήματα!
    Δεν χρειάζεται να προχωρήσω άλλο. Δηλώνω χωρίς δεύτερη σκέψη, ότι συναυλίες καί άλλες εκδηλώσης γιά την πολυπόθητη ειρήνη καί την στήριξη παιδιών καί των αμάχων γενικά, στον “Κέφαλο” θα γίνουν. Αλλωστε αυτά είναι στό DNA των ανθρώπων τoυ συλλόγου μας. Με τον σωστό και Ελληνικό τρόπο.
    Γιά όποιον πράγματι θέλει να γνωρίζει οτιδήποτε αφορά το σύλλογο μας, όχι μόνο γιά αυτό το θέμα, τα στοιχεία μου υπάρχουν στην διεύθηνση του “anamniseis.net”.
    As of Prof Asher J Matathias, please do not teach me lessons about Zakynthos and Kefalonia. I was born and raised there. I would also ask you to hold characterizations for people you don’t know for yourself. Thank you,

    Νίκος Αυσανδράτος
    Πρόεδρος συλλόγου Κεφαλλήνων “ΚΕΦΑΛΟΣ”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.