Βραβεία στο δείπνο της Χιακής Αδελφότητας Αγίας Μαρκέλλας

0
Οι τιμώμενες Μαρία Κουντουρούδα, αριστερά και Μαρία Μ. Χατζηπέτρου. Φωτογραφία: Constantine Gonias/cgonias.com

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το ετήσιο δείπνο της Χιακής Αδελφότητας Αγίας Mαρκέλλας, Μπρούκλιν, που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης 30ής Μαΐου 2024 στο Dyker Beach Golf Course του Μπρούκλιν.   

Πρόκειται για την κορυφαία εκδήλωση που διοργανώνει η Αδελφότητα και η οποία διττό χαρακτήρα. Ο πρώτος σχετίζεται με την βράβευση δύο ακάματων πρώην προέδρων και υπόδειγμα μητέρας, γιαγιάς και προγιαγιάς, και ο δεύτερος με τον έντονο ερανικό χαρακτήρα για την συνέχιση του πολυδιάστατου φιλανθρωπικού έργου.

Στο δείπνο συμμετείχαν πάνω από 260 άτομα, τα οποίο με την γενναιοδωρία τους κατέστησαν το δείπνο ένα από τα πιο επιτυχημένα των τελευταίων δύο δεκαετιών. Οι πωλήσεις από την λαχειοφόρο αγορά και τα έσοδα του αναμνηστικού λευκώματος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.  

Η κατάμεστη αίθουσα. Φωτογραφία: Constantine Gonias/cgonias.com

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε όπως μέρος των εσόδων από το φετινό λεύκωμα διατεθεί στη «Γέφυρα», ένα κέντρο ημερήσιας αποκατάστασης ενηλίκων με αναπηρία στη Χίο, το οποίο δεν χρηματοδοτείται επαρκώς και έχει απόλυτη ανάγκη από τον απαραίτητο εξοπλισμό. 

Το κόστος ήταν $ 24,500.00. Λόγω ενός πολύ επιτυχημένου τουρνουά μπάσκετ που πραγματοποιήθηκε για αυτόν το σκοπό, και την επιτυχία του λευκώματος, ο στόχος επετεύχθη!

Φέτος τιμήθηκαν δύο σπουδαίες γυναίκες, αληθινοί πυλώνες της Χιακής Αδελφότης Αγία Μαρκέλλα και η συγκεκριμένα η κ. Μαρία Κουντουρούδα, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρώην πρόεδρος, η οποία διοργάνωσε το πρώτο γεύμα για την Αδελφότητα πριν από 59 χρόνια, και η κ. Μαρία Μ. Χατζηπέτρου, η οποία διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρόεδρος από το 1996 έως το 2000.

Η πρόεδρος της Χιακής Αδλεφότητας Αγίας Μαρκέλλας Στέλλα Καυκή. Φωτογραφία: Constantine Gonias/cgonias.com

Για περισσότερα από 88 χρόνια, χάρη στη γενναιοδωρία και την καλή θέληση μελών και φίλων, η Αδελφότης έχει βοηθήσει αμέτρητους ανθρώπους που βρέθηκαν σε ανάγκη: ορφανά, ασθενείς, ηλικιωμένους και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα. Επιπλέον, η Αδελφότης συνεισφέρει ετησίως στις ανάγκες εκκλησιών και μοναστηριών στις ΗΠΑ, την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της δικής της ενορίας, της αγαπημένης Κοίμησης Θεοτόκου του Μπρούκλιν. 

Τα φετινά έσοδα θα βοηθήσουν την Αδελφότητα να συνέχιση το έργο της, και θα επιτρέψει να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη και για άλλη μια φορά, να διανεμηθούν χρήματα στα άτομα και τους οργανισμούς της λίστας της Αδελφότης  – μοναστήρια, εκκλησίες, γηροκομεία και ιδρύματα που υποστηρίζουν παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ελλάδα, το Ισραήλ, την Αφρική και σε όλο τον κόσμο όπου χρειάζεται βοήθειά.

Επιπλέον, θα συνεχιστεί η παράδοσή βοηθώντας τον Ερυθρό Σταυρό της Χίου να παρέχει ποιοτικά κρέατα σε 300 οικογένειες κατά τη διάρκεια της εορτής της Παναγίας, των Χριστουγέννων και του Πάσχα. καθώς και την ανταπόκριση σε έκτακτες ανάγκες και ειδικά αιτήματα όπως λαμβάνονται καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Μαρία Κουντουρούδα με τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της. Φωτογραφία: Constantine Gonias/cgonias.com

Χιακή Αδελφότητα Αγίας Μαρκέλλας

 Η Χιακή Αδελφότης Αγίας Μαρκέλλας του Μπρούκλυν ιδρύθηκε το 1936 από μια ομάδα Χιωτών ανδρών και γυναικών οι οποίοι, κινούμενοι από αγάπη και πόνο εδώ στην ξενιτιά και από υψηλές ιδέες και φιλανθρωπικά αισθήματα, οργάνωσαν την Αδελφότητα της Αγίας Μαρκέλλας την οποία επικαλέστηκαν ως προστάτη τους και της οποίας εδόθη το όνομα.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου οι άνδρες επιστρατεύτηκαν και η Αδελφότης παρήκμασε. Την αναδιοργάνωση ανέλαβαν οι κυρίες του Μπρούκλυν οι οποίες το 1941 την νομιμοποίησαν και τότε στεγάστηκε στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

Πρωταρχικός σκοπός της Αδελφότητας  είναι η διατήρηση και εξάπλωση της Ελληνορθόδοξης Θρησκείας, της Ελληνικής γλώσσας και των Ελληνικών ηθών και εθίμων στη δεύτερη πατρίδα μας την Αμερική. Γι’ αυτό ενισχύει τις Ελληνορθόδοξες εκκλησίες και τα σχολεία, ορφανοτροφεία, και γηροκομεία. Στέλνει επιδόματα σε άπορες οικογένειες στην Χίο και οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη, και βοηθάει τα μοναστήρια μας.

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/tournua-mpasket-yper-tou-kentrou-frontidas-gefyra-tis-chiou/

Η Μαρία Μ. Χατζηπέτρου με τα παιδιά και τα εγγόνια της. Φωτογραφία: Constantine Gonias/cgonias.com
Στιγμιότυπο από την κλήρωση της πλούσιας λαχειοφόρου αγοράς. Φωτογραφία: Constantine Gonias/cgonias.com
Στιγμιότυπο από την κλήρωση της πλούσιας λαχειοφόρου αγοράς. Φωτογραφία: Constantine Gonias/cgonias.com
Ο π. Μιχαήλ Γιαβρής, ενώ αναπέμπει την προσευχή. Φωτογραφία: Constantine Gonias/cgonias.com
Η νεότερη γενιά της Χιακής Αδελφότητας της Αγίας Μαρκέλλας στο Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Constantine Gonias/cgonias.com
Τα μέλη της Χιακής Αδελφότητας Αγίας Μαρκέλλα Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Constantine Gonias/cgonias.com
Τα μέλη της Χιακής Αδελφότητας Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Constantine Gonias/cgonias.com
Από αριστερά διακρίνονται οι Μαρία Μαλλά, Μαρία Κουντουρούδα (τιμώμενη) και η Στέλλα Καυκή, πρόεδρος. Φωτογραφία: Constantine Gonias/cgonias.com
Από αριστερά διακρίνονται οι Σταυρούλα Καυκή, Στέλλα Καυκή, πρόεδρος, Μαρία Μαλλά, αντιπρόεδρος και Ειρήνη Ράλλη. Φωτογραφία: Constantine Gonias/cgonias.com
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.