ΑΘΗΝΑ. Στην ιδιαίτερή του πατρίδα, στην Αθηένου θα τελεστεί την Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019  η κηδεία του μεγάλου ευεργέτη της Αθηένου και συνάμα ηγέτη της ομογένειας Νίκου Μουγιάρη.

Ο Νίκος Μουγιάρης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» απεβίωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 4ης  Ιανουαρίου 2019, στο σπίτι του στο Μανχάταν έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Η ομογένεια τίμησε ήδη τη μνήμη του με μια σειρά εκδηλώσεων στη Νέα Υόρκη και στο Πανεπιστήμιο Ράτκερς. Την Κυριακή η Αθηένου και κατ΄ επέκταση η Κύπρος θα σκύψουν ευλαβικά το γόνυ τους στον μεγάλο ηγέτη και ευεργέτη. Μαζί τους θα σκύψουν το γόνυ και οι εκπρόσωποι των αποδήμων από τις πέντε ηπείρους οι οποίοι θα παραστούν στο συνέδριο των αποδήμων που θα διοργανωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Στο βήμα ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ.

Στην κηδεία θα παραστεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα εκφωνήσει και τον επικήδειο, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Κύπρου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης της κηδείας έχει αναλάβει ο δήμος Αθηένου,  ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι τον βράβευσε και του παρέδωσε το Χρυσό Κλειδί της πόλης.

Το ανακοινωθέν

Στο ανακοινωθέν του Δήμου Αθηένου αναφέρεται: «Ο Δήμος Αθηένου υπενθυμίζει ότι η κηδεία του μεγάλου και διαχρονικού ευεργέτη της Αθηένου και μεγάλου υποστηρικτή των Εθνικών Θεμάτων Νίκου Μουγιάρη, που απεβίωσε στη Νέα Υόρκη, θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στην Εκκλησία Παναγίας Χρυσελεούσης στην Αθηένου.

Στην κηδεία θα παραστεί η Α. Ε. ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα απευθύνει επικήδειο εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θα παραστούν επίσης πολλοί άλλοι αξιωματούχοι από την Κύπρο και το εξωτερικό, που τιμούν τη μνήμη του Νίκου Μουγιάρη.

Ο Δήμος Αθηένου καλεί όσους τιμούν το μεγάλο αυτό τέκνο της Αθηένου να παραστούν.

Εισφορές στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη της Αθηένου θα γίνονται για τον ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης Αθηένου και την Κλεάνθειο Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου.

Θα γίνει κατάθεση στεφάνων στην εκκλησία. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Αθηένου σε οικογενειακό τάφο.

Θα ακολουθήσει καφές για όλους στο Κωνσταντινελένειον Κέντρο Ενηλίκων  Αθηένου.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.