ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η εκπαιδευτικός Παναγιώτα Πεχλιβανίδη ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά της ως αναπληρώτρια συντονιστού Εκπαίδευσης της Ελλάδας στο γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Η κ. Παναγιώτα Πεχλιβανίδη, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην διοίκηση σχολικών μονάδων με ένα πλούσιο βιογραφικό, με πιστοποίηση στη διαπραγματευτική πολιτική του πανεπιστημίου του Harvard και έχει βραβευτεί από ομογενειακούς φορείς για την εκπαιδευτική της δράση.
H κ. Παναγιώτα Πεχλιβανίδη έγινε γνωστή στην Ομογένεια τα τελευταία έξι χρόνια λόγω των πολλών εκπαιδευτικών δράσεων στα πλαίσια της διδασκαλίας για τη μεταλαμπάδευση του Ελληνικού Πολιτισμού, της Ελληνικής Ιστορίας και των Θρησκευτικών παραδόσεων, καθώς και από τις συνεχείς επιτυχίες των μαθητών της τόσο στις εξετάσεις της Ελληνομάθειας, όσο στις πολιτειακές εξετάσεις της Νεοελληνικής Γλώσσας, γνωστές ως Greek Regents σε δύο διαφορετικές πολιτείες της Αμερικής και συγκεκριμένα, στο Socrates Academy Charter School στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας και στο μοναδικό Ελληνοαμερικανικό Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.
Συνάδελφοί της που επικοινώνησαν με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και ευχήθηκαν επιτυχίες στο έργο της.
«Η ισορροπημένη συμπεριφορά της μαζί με την ευγένεια, το χαμόγελο και τον ενθουσιασμό της έχουν κερδίσει όλους εμάς και, κυρίως το πιο σημαντικό κομμάτι της Ομογένειας που δεν είναι άλλο από τα παιδιά. Η κ. Παναγιώτα Πεχλιβανίδη γνωρίζει πώς να συμπεριφέρεται στους μαθητές και στους συναδέλφους της με ισότητα και δικαιοσύνη και να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε μαθητής ή εκπαιδευτικός και να φροντίζει με τη διορατικότητα και την ενσυναίσθησή της να βρίσκει πάντα λύσεις», επεσήμανε μία εκ των συναδέλφων της.
Η κ. Πεχλιβανίδου σε γραπτό μήνυμά της προς τις «Αναμνήσεις» σχετικά με την ανάληψη των καθηκόντων της επεσήμανε: «Είναι πολύ μεγάλη η τιμή και η χαρά μου, που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία να προσφέρω ακόμη περισσότερα μέσω αυτής της ιδιαίτερα νευραλγικής θέσης ευθύνης. Όντας μητέρα δύο ανήλικων παιδιών γνωρίζω τα «θέλω» και τις ανησυχίες της σημερινής νεολαίας στην Αμερικανική ήπειρο και νιώθω πολύ μεγάλο το χρέος να πετύχω τη σύνδεση των παιδιών της Ομογένειας με την Ελληνική Γλώσσα, τον Πολιτισμό και την Ιστορίας μας και να σταθώ ενεργός αρωγός στις ανησυχίες και τις ανάγκες των αξιόλογων εκπαιδευτικών που αποσπώνται από το Υπουργείο Παιδείας».