ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το 10ο Συνέδριο της Capital Link για τη Ναυτιλία, τόσο ως προς την θεματολογία και τους εισηγητές, όσο και ως προς την διοργάνωση και τη συμμετοχή των συνέδρων από διάφορες χώρες του πλανήτη.

Το εν λόγω συνέδριο παραδοσιακά γινότανε στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Ανταποκρινόμενοι στη νέα πραγματικότητα, το φετινό 10ο συνέδριο ήταν διαδυκτιακό. Είναι το δεύτερο που διοργάνωσε διαδικτυακά η ομογενειακή εταιρεία την Τρίτη 16 και την Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 και το οποίο ήταν εφάμιλλο των διαζώσεις συνεδρίων που διοργανώνονταν αδιαλείπτως στην Αμερική, στην Ευρώπη και στην Ασία  για δύο και πλέον δεκαετίες και τα οποία είχαν ως στόχο την προβολή των ευκαιριών και την προώθηση των επενδύσεων την Ελλάδα καθώς επίσης και για τη Ναυτιλία που ως γνωστών αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς πυλώνες της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας.

Το συνέδριο είχε ως κεντρικό θέμα την Επιχειρησιακή Αριστεία στον Τομέα των Θαλάσσιων Μεταφορών (Operational Excellence in Shipping), εστιάστηκε στο επιχειρησιακό σκέλος της παγκόσμιας ναυτιλίας και είχε ως ομιλητές και εισηγητές τους ηγέτες της παγκόσμιας ναυτιλίας και εκατοντάδες θεατές από όλον τον κόσμο.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Capital Link, Νικόλαος Μπορνόζης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Κύριος ομιλητής του Συνεδρίου ήταν ο κ. Kitack Lim, γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας (ΙΜΟ), ο οποίος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η ναυτιλία το πρώτο πεντάμηνο του 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, στις ευκαιρίες και στις προοπτικές ανάπτυξης στην μετά κορωνοϊού εποχή. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εταιρίες και οι ναυτιλωμένοι από την αδυναμία αλλαγής πληρωμάτων, που αναγκάζονται να παραμείνουν στα πλοία για μεγάλο χρονικό διαστημα.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της «Capital Link», Νικόλαος Μπορνόζης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του δεύτερου διαδικτυακού συνεδρίου και τόνισε ότι τα εφόδια και η υποδομή που απέκτησαν αποτελούν εγγύηση για το επικείμενο ψηφιακό φόρουμ.

Πρόκειται για το 10ο Ετήσιο «Capital Link CSR Forum», το οποίο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» θα λάβει χώρα επίσης σε ψηφιακή μορφή την Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020. Το φόρουμ έχει ως κεντρικό θέμα «Οικονομία και κοινωνία: Η επόμενη ημέρα» και τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Πειραιά. Το Συνέδριο έχει πλουσιο θεματολόγιο και σημαντικούς ομιλητές απο την κυβερνηση, τον δημόσιο και ιδιωτικο τομέ και την ομογένεια.

O κ. Kitack Lim, γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας (ΙΜΟ). Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Capital Link.

Τα διαδικτυακά συνέδρια της «Capital Link» διαφέρουν από τις τηλεδιασκέψεις που διοργανώθηκαν τη περίοδο του εγκλεισμού στην ομογένεια και στην γενέτειρα, διότι απαρτίζονται από το τρίπτυχο το οποίο αποτελεί προϋπόθεση και μάλιστα το κριτήριο αξιολόγησης κάθε συνεδρίου.

Η πρώτη πτυχή, όπως επεσήμανε ο κ. Μπορνόζης, αφορά την προσέλκυση εγνωσμένου κύρους και παγκοσμίας εμβέλειας εισηγητών και ομιλητών. Η δεύτερη πτυχή σχετίζεται με την διαδικτυακή παρουσία των περιπτέρων, τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα στους συνέδρους να γνωρίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχουν οι εταιρείες διαφόρων κλάδων της ναυτιλίας.

Η τρίτη πτυχή σχετίζεται με την πλατφόρμα που δημιούργησαν και η οποία παρέχει τη δυνατότητα στα στελέχη των εταιρειών και των οργανισμών να επικοινωνήσουν σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των και να προβούν σε συνεργασίες.

Πάνω διακρίνονται οι Μιχάλης Πανταζόπουλος (αριστερά) και Θίο Μπαλτατζής, στο κέντρο οι Σταύρος Χατζηγρηγόρης(αριστερά) και Γιώργος Σάρογλου, ενώ κάτω οι Νίκος Ρέσκος (αριστερά) και Ηρακλής Προκοπάκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Capital Link.

Αναφερόμενος στις ιδιαιτερότητες και τις καινοτομίες του εν λόγω συνεδρίου επεσήμανε ότι είναι πολλές και τόνισε την συμμετοχή των επικεφαλής των τεσσάρων κλαδικών οργανώσεων της ναυτιλίας, πέντε νηογνωμόνων και των διευθυνόντων συμβούλων (CEO) και επιχειρησιακών διευθυντών (COΟ) των μεγάλων εταιριών που δεσπόζουν στον τομέα της ναυτιλίας.

Το συνέδριο εστιάστηκε στο επιχειρησιακό σκέλος, το οποίο αποτελεί την ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας ναυτιλίας και αυτό αν μη τι άλλο παρέχει ένα μεγάλο ατού στην όλη διοργάνωση.

Η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε στο «lookdown» και στην παράλυση της οικονομικής δραστηριότητας στην γενέτειρα, στην πλειοψηφία των χωρών μελών της ΕΕ, στις ΗΠΑ, στην Ασία και άλλες χώρες του πλανήτη.  

Το πάνελ με ομιλητές τους Benjamin Wong, Bjorn Hojgaard, Salvatore d’Amico, Guy Platten, Stephen Cotton και Natasa Pilides, Shipping Deputy Minister to the President – Republic of Cyprus. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Capital Link.

Η ναυτιλία, όπως ανέφεραν και οι ομιλητές, συνέχισε απρόσκοπτα το έργο της και παρείχε την δυνατότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα και στο διαμετακομιστικό εμπόριο να συνεχίσουν την λειτουργία τους και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ωστόσο η ναυτιλία βρέθηκε αντιμέτωπη με μια σειρά προβλημάτων και προκλήσεων που προκλήθηκαν από το  «lookdown» των περισσοτέρων χωρών, μεταξύ των οποίων και το πρόβλημα της ανανέωσης των πληρωμάτων.

Οι περισσότερες χώρες δεν επέτρεπαν την έξοδο και αλλαγή των πληρωμάτων με συνέπεια να επέλθει κόπωση και σε πολλές περιπτώσεις εξάντληση των ναυτικών. 

Η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα στην προσφορά και ζήτηση και δημιούργησε νέες ευκαιρίες για τα δεξαμενόπλοια, για το ξηρό φορτίο και τα κοντέινερς και οι Έλληνες εφοπλιστές κατάφεραν να μετατρέψουν την κρίση ως ευκαιρία.  

Στιγμιότυπο από την συζήτηση με τους εφοπλιστές. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Capital Link.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που επέφερε η πανδημία στην ναυτιλία ο κ. Μπορνόζης επεσήμανε ότι δημιούργησε νέες προοπτικές για την εκμετάλλευση της τεχνολογίας και συνάμα κινδύνους για κυβερνοεπιθέσεις.

Η πανδημία, όπως επεσήμαναν οι ομιλητές, άλλαξε τα δεδομένα και στην επιθεώρηση των πλοίων και τώρα πλέον ο έλεγχος γίνεται ηλεκτρονικά και διαδικτυακά.

Εκτενή αναφορά στο συνέδριο έγινε και στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος και στην μείωση των ριπών στην ατμόσφαιρα.  

Το συνέδριο παρείχε τη δυνατότητα σε τρεις κοινωφελείς οργανισμούς να προβάλλουν τους στόχους και την δραστηριότητά τους.  Πρόκειται για τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς «iCall», «The Mission to Seafarers» και «The Seamen’s Church Institute», που αναφέρθηκαν στην υποστήριξη που παρέχουν στους ναυτικούς και στις οικογένειές τους.

Σε πρώτο πλάνο ο πρόεδρος Νικόλαος Μπορνόζης (δεξιά) και η ‘Ολγα Μπορνόζη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Τα ψηφιακά περίπτερα των προαναφερόμενων οργανισμών παρείχαν τη δυνατότητα στους συνέδρους να γνωρισουν καλύτερα το εργο τους και παρέχουν την ενίσχυσή τους.

Όλο το υλικό του Συνεδρίου θα είναι διαθέσιμο ως μόνιμο αρχείο από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 στην ιστοσελίδα https://forumopex2020.capitallink.com/en/

Capital Link

Με έδρα τη Νέα Υόρκη και παρουσία στο Λονδίνο, την Αθήνα και το Όσλο, η Capital Link δραστηριοποιείται από το 1995 στον τομέα των Επενδυτικών Σχέσεων και Επικοινωνίας (Investor Relations & Financial Communication) παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στο τομέα των χρηματοοικονομικών επικοινωνιών και των επιχειρήσεων με στρατηγική εστίαση στους τομείς της ναυτιλίας, των εμπορευμάτων και της ενέργειας, των MLP, των Closed_End Funds καθώς και των ETF.

Η Capital Link είναι μέλος του Baltic Exchange και συνεργάζεται στενά με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το NASDAQ και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου καθώς και με σημαντικούς διεθνείς και παγκόσμιους οργανισμούς του κλάδου, εστιάζοντας στους κύριους τομείς της δραστηριότητος της.

H Capital Link διοργανώνει ετησίως μία σειρά Συνεδρίων στη Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Αθήνα, Λεμεσό, Σαγκάη, Σιγκαπούρη, Τόκυο και Hong Kong, που αφορούν στους κύριους τομείς δραστηριότητάς της. Τα περισσότερα από τα Συνέδρια αυτά επικεντρώνονται στον ναυτιλιακό τομέα. Τα Συνέδρια της Capital Link προσελκύουν την ελίτ των οικονομικών, επενδυτικών και ναυτιλιακών κοινοτήτων και παρέχουν ένα μοναδικό συνδυασμό πληροφοριακού περιεχομένου, ευκαιριών μάρκετινγκ και δικτύωσης. Επίσης, η Capital Link διοργανώνει για 22 συναπτά χρόνια στη Νεα Υορκη Συωέδριο με θέμα τις Επεδύσεις στην Ελλάδα, που θεωρείται το πλέον αναγνωρίσομο και αποτελεσματικό Συνέδιο που προβάλλει την Ελλάδα στους Αμερικαωωούς και διεθνείς επενδυτές.

Εκτός από τα συνέδρια, η Capital Link διοργανώνει Webinars με έμφαση σε επενδυτικές στρατηγικές, σε διάφορους τομείς και  κρίσιμα θέματα ενδιαφέροντος για την επενδυτική κοινότητα και εταιρικές παρουσιάσεις. Η παγκόσμια πλατφόρμα μάρκετινγκ της Capital Link ενισχύει την προβολή και την εμβέλεια αυτών των γεγονότων σε παγκόσμια κλίμακα, με διάρκεια  πέραν της ημερομηνίας κατά την οποία πραγματοποιείται το κάθε γεγονός, καθιστώντας ένα συνεχές σημείο αναφοράς για τους συμμετέχοντες στην αγορά.

Οι προσπάθειες και η συμβολή της Capital Link έχουν αναγνωριστεί το 2011 από τα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία Lloyds’s List, το 2012, το 2013 από το περιοδικό InterContinental Finance, το 2016 από το περιοδικό Wealth & Finance. Επίσης, το 2016, από το Propeller Club και το Ελληνο-Αμερικανικό Ινστιτούτο AHI στην Washington.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.